Monica Lewinksy tegnap bevallotta: ez volt valójában közte és Clinton között
A Vanity Fair magazin online oldala közölt részleteket a leveléből.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Monica Lewinksyt bátran nevezhetjük minden idők egyik leghíresebb fehér házbéli gyakornokának, a neve feltehetően a világ legtöbb részén még mindig ismerősen cseng. Sőt, az a bizonyos szexuális botrány, ami a kilencvenes évek közepén meglehetősen nagy port vert fel, szintén nem halványult az emberek emlékezetében.

Az akkor huszonéves Lewinsky kisasszony nem mással keveredett intim kapcsolatba, mint az Egyesült Államok éppen aktuális elnökével, Bill Clintonnal.

"Nem volt viszonyom azzal a nővel"

Bár Clinton jó ideig igyekezett tagadni a vádakat - azóta szállóigévé is vált a botrány kapcsán összehívott sajtótájékoztatón elhangzott mondata: I did not have sexual relations with that woman, azaz Nem volt szexuális viszonyom azzal a nővel -, azért a gyakornoklány kék ruháján esett foltot már ő sem tudta kimagyarázni.

Azóta írtak és mondtak mindenfélét, Lewinksy állítólag próbálta előnyére fordítani az esetet, akkoriban többen feltételezték, hogy szép kis summákat markolt fel a pikánsabb részletek tálalásáért.

Majd, mivel az utóbbi tíz évben lényegében nem nyilatkozott a botrányról, azt kezdték rebesgetni, hogy Clintonék lefizették. Most azonban mindenki meglepetésére ismét előállt, és kinyitotta a száját.

Tegnap robbant a bomba

Magyar idő szerint május 6-án, kedd délután ugyanis váratlanul megjelent egy írás a Vanity Fair online kiadásában, melyben a hamarosan 40 éves exgyakornok őszintén mesél az ügyről és az azt követően kialakult boszorkányüldözésről, mondván, "itt az ideje eltemetni azt a bizonyos kék ruhát".

- Ami engem illet, rettenetesen sajnálom, ami köztem és Clinton elnök között történt. Hangsúlyoznám: Rettenetesen. Sajnálom. Ami. Történt - áll abban a levélben, amiből egyelőre csak részleteket közölt a magazin.

Lewinsky nyomatékosítja, bár a főnöke valóban kihasználta a kínálkozó lehetőséget, de ez lényegtelen abból a szempontból, hogy a szexuális viszony, ami köztük volt, az mindkettőjük beleegyezésével történt, hiszen mindketten akarták - mint annak idején nyilvánosságra került, összesen kilenc alkalommal, 1995 és 1997 között.

- Bármilyen "kihasználásra" csak később került sor, amikor bűnbakká kiáltottak ki, hogy Clinton megőrizhesse a pozícióját - írja.

Azt is ecseteli, mindenki elítélte azért, amit tett, és a média is ráhúzta a vizes lepedőt, emiatt később több állásajánlattól elesett. Mindemellett viszont kiemeli, hogy bár több mint 10 millió dollárt kereshetett volna, ha eladja a sztoriját a különféle sajtóorgánumoknak és a médiának, ő erre nem volt hajlandó.

Egy tragédia vitte rá a vallomásra

Hogy miért éppen most állt elő a sztorival? Állítása szerint egy 2010-es tragédia az ok, hogy végül a vallomás mellett döntött. Négy éve világszerte megdöbbenést váltott ki a hír, miszerint öngyilkosságot követett el Tyler Clementi elsőéves egyetemista fiú, miután rájött, diáktársai webkamerán keresztül közvetítették a világnak, hogy megcsókol egy férfit. Lewinskyben akkor újra feltörtek a régi emlékek, a megaláztatás és az, hogy édesanyja mennyire aggódott érte, nehogy öngyilkos legyen.

- A szenvedésem végre új értelmet nyert. Talán ha megosztom a saját történetem, győzködtem magam, akkor ezzel másoknak is segíteni tudok, akik hasonló megaláztatáson mennek keresztül, mint én annak idején - jegyzi meg a levelében, mely teljes egészében május 8-án lesz olvasható a Vanity Fair weboldalán.

Ezt is szeretjük