Michael Schumacher fia megszólalt az édesapjáról - Meghatóan nyilatkozott róla
Mick Schumacher az édesapjával való viszonyáról beszélt a német RTL-nek.

mick-schumacher-michael-schumacherrol-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, mely során komoly fejsérülést szerzett. Az orvosok szerencsére meg tudták menteni az életét, azonban már nem a régi: az egykori világbajnok a híresztelések szerint sem beszélni, sem járni nem tud azóta.

Fia ezt nyilatkozta róla

Mióta hazaszállították a kórházból, csak elenyészően kapni híreket az hogylétéről, a családja és a barátai is titkolják, hogy hogy is van jelenleg a Forma-1 legendás versenyzője. Schumacher fia, a 19 éves Mick most megszólalt - és habár édesapja egészségügyi állapotáról ő sem beszélt sokat, de egy nagyon megható interjút adott róla a német RTL-nek.

A csatorna ugyanis készített egy műsort róla és testvéréről, Gináról, amiben a sportolói karrierjüket mutatják be. Az adás a Schumacher - the next generation (azaz Schumacher - az új nemzedék) címet kapta.

- Európai Forma-3-as bajnokként büszkén mondhatom, hogy mindent apámnak köszönhetek. Ő mindig támogatott engem, arra sarkallt, hogy jobb legyek. Amikor belevágtam, megkérdezte, hogy csak hobbiszinten akarom-e űzni a sportágat, vagy professzionális szinten. "Persze, hogy professzionálisan, nálunk ez csak így megy" - vágtam rá.

mick-schumacher-michael-schumacherrol-nagy

Azt szerettem volna, ha a legjobbakkal mérnek össze, és ez így is történt, hiszen folyton az apámhoz hasonlítottak. Ő a példaképem, a valaha volt legjobb versenyző, és büszke vagyok rá, hogy hozzá hasonlítanak. Sokat segített a versenyzésben, mikor kicsi voltam, rengeteget gokartoztunk együtt. Ellátott tanácsokkal, hogy lehetnék gyorsabb.

Emlékszem, azokon a napokon, amikor be volt zárva a pálya, apámnak akkor is megengedték, hogy bemenjünk kicsit, és menjünk pár kört. Imádtam, életem legszebb napjai voltak - nyilatkozta a műsorban Mick.

Schumachert 2014 szeptembere óta a svájci otthonukban ápolták, ahol egy 15 fős orvosi csoport gondoskodott róla, augusztusban azonban úgy döntöttek, hogy átköltöztetik, felesége ugyanis Mallorcán vett egy luxusházat kettejüknek. A hírt Andratx város polgármestere, Katia Rouarch is megerősítette:

- Hivatalosan is megerősíthetem, hogy Michael Schumacher a városunkba költözik. Mi már nagyon várjuk, minden előkészületet megtettünk a fogadására - nyilatkozta Rouarch akkor a L'Illustre magazinnak.

Ezt is szeretjük