Michael Schumacher családja megindító felvételt posztolt a pilótáról
Előkerült az egyik utolsó felvétel a Forma 1-es versenyzőről.

michael-schumacher-video-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Schumacher állapotáról néhány pletykán és híresztelésen kívül szinte semmit nem hallani a 2013 decemberében bekövetkezett, súlyos balesete óta. A Forma-1 sztárja síbalesetet szenvedett, és kómába esett, amiből ugyan felébredt, de felépülni azóta sem sikerült neki: még olyan egyszerű funkciók is problémát okoznak neki, mint a beszéd vagy a járás.

Kikerült róla egy videó

A családja most megosztott róla egy felvételt, ami valószínűleg az utolsó interjúja lehetett a balesete előtt. A pilóta számos dologról mesél a videóban: elárulja, ki volt a kedvenc ellenfele, ki volt a példaképe gyerekként, és azt is, hogy sikerült ilyen kimagasló eredményeket elérnie a sportágban.

- A kedvenc ellenfelem egyértelműen Mika Hakkinen volt. Nagyon tiszteltem őt. Fantasztikus versenyeket éltünk át együtt, remek pilótának tartottam, a magánélete is stabil volt, mindig felnéztem rá ezek miatt. Ha megkérdeznék, ki volt a példaképem, akkor valószínűleg arra számítana mindenki, hogy Ayrton Senna vagy Vincenzo Sospiri nevét említem meg, de az én nagy kedvencem Toni Schumacher német focikirály volt.

michael-schumacher-video-nagy

Nagyon hálás vagyok mindenért, amit elértem az életben, egyedül nem sikerülhetett volna. Egymagad megtehetsz mindent, ami csak tőled telik, de egy csapattal sokkal erősebb lehetsz. A Forma-1 erről szól, ez nem egy egyszemélyes játék. Sosem szabad elbízni magad, vagy szkeptikusnak lenni a fejlődéssel kapcsolatban.

Sokszor éreztem úgy, hogy nem vagyok elég jó ahhoz, hogy igazán sikeres legyek. Talán éppen emiatt váltam azzá, aki ma vagyok. A Forma-1 kemény pálya, és régen még keményebb volt, mert nem volt technikai rásegítés: csak te voltál, és az autód. Ez az egyik legkeményebb sport, ami komoly felkészülést igényel - árulta el a hivatalos oldalára posztolt interjúban.

Schumachert 2014 szeptembere óta a svájci otthonukban ápolták, ahol egy 15 fős orvosi csoport gondoskodott róla, augusztusban azonban úgy döntöttek, hogy átköltöztetik, felesége ugyanis Mallorcán vett egy luxusházat kettejüknek. A hírt Andratx város polgármestere, Katia Rouarch is megerősítette:

- Hivatalosan is megerősíthetem, hogy Michael Schumacher a városunkba költözik. Mi már nagyon várjuk, minden előkészületet megtettünk a fogadására - nyilatkozta Rouarch akkor a L’Illustre magazinnak.

Ezt is szeretjük