Friss hírek Michael Schumacherről - Az egykori versenyzőt családja titokban hazavitte a kórházból

Egy párizsi kórházban ápolták a Forma-1-es pilótát.

michael-schumachert-kiengedtek-a-korhazbol-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Michael Schumacher síbalesete óta már hat hosszú év is eltelt, azonban máig nem tudni, hogy van valójában az egykori Forma-1-es világbajnok pilóta. 2013 decemberében a sportoló súlyos fejsérüléseket szenvedett a francia Alpokban, a családi vakáción, síelés közben. Az ütés hatására fél évre kómába esett, amiből ugyan felébredt, de azóta sem épült fel teljesen: sem járni, sem beszélni nem tud.

Kiengedték a kórházból

Hogy megkíméljék egy kórházban leélt élettől, a família egy magánklinikát rendezett be számára a svájci otthonukban, azonban sajnos itt sem tudott minden segítséget megkapni, múlt héten ugyanis kénytelenek voltak Genfből Párizsba szállítani, a Georges Pompidou Klinikára. A folyamatos fekvéstől gyulladás lépett fel a sztár szervezetében, ezért őssejtinfúziót kapott. A neves Philippe Menasche sebész látta el, akinél titokban idén már kétszer is járt. Akkor helikopterrel szállították be.

A Le Parisien című lap megszólaltatott egy nővért, aki segédkezett a pilóta kezelésében. Ő szűkszavúan ugyan, de némiképp pozitív hírekkel szolgált Schumi állapotáról: "Igen, én gondoskodom róla, és megerősítettem, hogy tudatánál van."

Egy hétfői napon vitték be, és szerdán engedték volna ki a hírek szerint, azonban nem volt nyoma annak, hogy távozott volna az intézményből. Mint azóta kiderült, titokban mégis elhagyta a kórházat. A kísérleti kezelés állítólag rendben lezajlott, azonban a család továbbra sem közölt egyetlen szót sem a pilóta állapotáról.

Az orvosi számlái döbbenetesen nagyok, a pletykák szerint egy heti ápolás 115 ezer fontba, azaz átszámítva több mint 43 millió forintba került, ugyanis a família ragaszkodott hozzá, hogy a kórház egy szárnyát lezárják, valamint 15 orvos és ugyanennyi nővér foglalkozzon a pilótával.

michael-schumachert-kiengedtek-a-korhazbol-nagy
Fotó: Mark Thompson / Getty Images Hungary

A rokonság azon túl sohasem nyilatkozott a családfő egészségéről, hogy tudatták a médiával, hogy nem fognak nyilatkozni róla, sem akkor, sem a jövőben. Sabine Kehm, Schumi egykori menedzsere sem volt hajlandó semmit elárulni az állapotáról, pedig a Forma-1 hivatalos podcastjában mindenki erre volt kíváncsi. Kehm ennyit mesélt a Beyond the Gridben:

- Michael Schumacher nagyon melegszívű férfi, azonban ő sosem akarta, hogy annak lássák. Azt szerette volna, ha csak a sportolói teljesítményét és a versenyszellemét ismeri meg a világ. A magánéletét mindig oroszlánként védte, rá tényleg igaz volt, hogy a család az első. Amikor visszavonult a Forma-1-ből, akkor odaállt elém, és azt mondta: "Kérlek, Sabine, ne hívj fel, és ne üzenj nekem fél évig. Nem akarok elérhető lenni semmilyen ügyben. A családomra akarok fókuszálni" - és így is történt.

Michael komolyan gondolta, hogy ezt az időt csak és kizárólag a szeretteivel töltené. Sajnos az egészségi állapotáról nem árulhatok el semmit, tartom magam ahhoz, hogy ami Michaellel történik jelenleg, az magánügy, és mind szeretnénk, ha az is maradna - mesélte a műsorban.

Jean Todt is biztató hírekkel szolgált

Egykori csapatfőnöke látogatást tett Schumachernél - Todt biztatóan beszélt az egykori pilóta állapotáról.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük