Friss hírek Schumacher állapotáról - Egykori csapatfőnöke nyilatkozott

Jean Todt biztató híreket adott az egykori világbajnok állapotáról.

michael-schumacher-allapota-jean-todt-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hat évvel ezelőtt a karrierje csúcsán lévő Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher súlyos sérüléseket szenvedett a Francia-Alpokban, síelés közben. A pilóta kómába esett, hosszú hónapokig nem is tért magához, és habár az öntudatlanság állapotából kihozták az orvosok, azonban azóta sem épült fel.

Friss híreket árult el róla Jean Todt

Teljes hírzárlatot rendelt el a család mindenki kedvenc Schumijáról, így a rajongók azóta sem tudják, milyen az állapota valójában. Többször keltették halálhírét is, bár ezt a família konzekvensen tagadta. Annyi kiderült, hogy sem járni, sem beszélni nemigen tud az egykori versenyző, de mindennap megküzd a gyógyulásért.

A korábbi csapatfőnöke, Jean Todt a napokban látogatást tett a versenyzőnél, akivel nemcsak kollégák, hanem barátok is lettek az évek során. Most először érkeztek biztató hírek Schumacher hogylétéről.

- Michael a legjobb kezekben van az otthonában, nagyon figyelnek rá. Nem adja fel a harcot, ahogy a családja sem. Nem úgy kommunikál, ahogy régen, de mindenki megtanult együtt élni ezzel az új helyzettel. Sajnos persze, emiatt a barátságunk nem olyan mint régen volt, nem tudjuk ugyanazokat a dolgokat csinálni, de örültem, hogy leülhettünk megnézni egy Forma-1-es mérkőzést, ahogy a régi szép időkben tettük - nyilatkozta egy francia rádióállomásnak Todt.

Az ominózus tévézés még a pár svájci otthonában történt, azonban hamarosan végleg áttelepülnek Mallorcára. A hírt Andratx város polgármestere, Katia Rouarch is megerősítette:

- Hivatalosan is megerősíthetem, hogy Michael Schumacher a városunkba költözik. Mi már nagyon várjuk, minden előkészületet megtettünk a fogadására - nyilatkozta Rouarch a L’Illustre magazinnak.

A ház, amit Schumi felesége, Corinna megvásárolt, korábban a Real Madrid csapat elnökéé, Florentino Perezé volt. A 15 ezer négyzetméter nagyságú telken két medence, helikopterleszálló, edzőterem és egy hatalmas, pálmafás kert is található. A család reméli, hogy a környezetváltozás elősegíti majd a férfi gyógyulását.

Előkerült az utolsó felvétel Michael Schumacherről

A család megosztott egy videót Schumiról, amiben jó néhány kérdésre válaszolt.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük