Michael Schumacher orvosa először szólalt meg - Ezt mondta a pilóta állapotáról

Sebésze, Philippe Menasche végre reagált a híresztelésekre.

michael-schumacher-orvosa-nyilatkozat-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Schumachert a múlt hónapban kórházba kellett szállítani, ugyanis a korábbi világbajnok egészségi állapota egyre romlik annak következtében, hogy folyamatosan fekvő testhelyzetben van. Szeptember közepén Genfből Párizsba szállították, a Georges Pompidou Klinikára, ahol a neves Philippe Menasche sebész látta el.

Orvosa végre megszólalt

Menasche titokban már kétszer kezelte az egykori sportembert, akinek a hírek szerint gyulladás lépett fel a szervezetében, ezért őssejtinfúziót kapott a specialistától. Orvosa először reagált a kezelésével kapcsolatos híresztelésekre:

- Nem végeztem semmilyen kísérleti beavatkozást Michael Schumacheren. Őssejtszakértő vagyok, de nem tudok csodát tenni. Sem a csapatom, sem én nem kísérletezünk embereken, ez egy utálatos kifejezés a köreinkben, ami szembemegy a szigorú, orvosi szabályokkal - mondta a La Repubblica olasz magazinnak.

Korábban egy nővért is megszólaltattak a Le Parisien című lap újságírói, aki elárulta, hogy ő volt az egyik tagja Schumi gondozóstábjának, aki segédkezett a pilóta kezelésében. Ő szűkszavúan ugyan, de némiképp pozitív hírekkel szolgált a Forma-1 sztárjának állapotáról: "Igen, én gondoskodom róla, és megerősítettem, hogy tudatánál van." - mondta.

michael-schumacher-orvosa-nyilatkozat-1
Fotó: Getty Images / Getty Images Hungary

Ez már igazán nagy dolognak számít annak fényében, hogy évek óta senki nem árult el semmit az állapotáról. Utoljára az egykori csapatfőnöke, Jean Todt szólalt meg vele kapcsolatban - keserédes nyilatkozatot tett a barátságukról.

- Michael a legjobb kezekben van az otthonában, nagyon figyelnek rá. Nem adja fel a harcot, ahogy a családja sem. Nem úgy kommunikál, ahogy régen, de mindenki megtanult együtt élni ezzel az új helyzettel. Sajnos persze, emiatt a barátságunk nem olyan mint régen volt, nem tudjuk ugyanazokat a dolgokat csinálni, de örültem, hogy leülhettünk megnézni egy Forma-1-es mérkőzést, ahogy a régi szép időkben tettük - nyilatkozta júliusban egy francia rádióállomásnak Todt.

Már az 50. születésnapját ünnepelhette

Lánya különleges poszttal köszöntötte fel az egykori versenyzőt - nézd meg a megható üzenetét!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük