82 évesen elhunyt a Harry Potter Dumbledore-ja: ez okozta Michael Gambon halálát

Michael Gambon a kórházban halt meg.

profimedia-0097911289

Sir Michael Gambon 82 évesen hunyta le örökre a szemeit, írta meg a BBC.

A családja adott ki egy közleményt a szomorú hírről.

Michael Gambon meghalt

Özvegye, Anna Miller és fia, Fergus jelentették be a szomorú hírt, miszerint a mai nap folyamán tüdőgyulladás következtében meghalt a Harry Potter-filmek Dumbledore professzora.

GettyImages-1032320606
Fotó: Mike Marsland / Getty Images Hungary

Kórházban ápolták, utolsó perceiben szerettei is ott voltak az oldalán.

1940. október 19-én született Dublinban, bár gyerekkorában a családjával Londonba költözött, színészkarrierjét mégis szülővárosában kezdte. 1962-ben debütált a színpadon az Othello című darabban.

Karrierje akkor kezdett felfelé ívelni, amikor a Laurence Oliver's National Theatre társulatának tagja lett. Nemzetközileg akkor lett ismert, amikor megkapta Dumbledore szerepét a Harry Potter-filmekben. A professzort az első két részben Richard Harris játszotta, ám 2002-es halálát követően Gambon vette át a szerepét.

172 produkcióban alakított karrierje során a képernyőn: olyan más filmekben láthattuk még, mint A király beszéde, a Judy, A tolvajok királya, a Kingsman: Az aranykör vagy a Fegyvertársak.

Négy BAFTA-díjat kapott Az éneklő detektív, az Édesek és mostohák, A hosszúsági fok, illetve a Titokzatos idegenek című alkotásokban nyújtott alakításáért. Erzsébet királynő 1999-ben ütötte őt lovaggá kiemelkedő munkássága miatt.

Cover- és ajánlóképek: Profimedia

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük