Filmcsillagok lenyűgöző és méregdrága ékszerei

Az ékszerészek legnagyobb eseménye az Oscar-gála: a vörös szőnyegen tízmilliós ékszerek csillognak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

7600 gyémánt Kidman nyakán

Egyes ékszereknek ráadásul még az értékét sem lehet pontosan megbecsülni, annyira ritkák és értékesek. Az idei gála egyik legszebb ékszergyűjteményében Nicole Kidman érkezett: a hatalmas, Kidman számára készített L’Wren Scott nyaklánc több mint 7600 gyémántot tartalmazott.

A babát váró színésznő így összességében mintegy 1400 karátnyi gyémánttal a nyakában vonulhatott végig a vörös szőnyegen – az ékszer értékét csak találgatni lehet.

Kidman egyébként is imádja a csillogást: egy korábbi Oscar-gálára szintén egyedülálló, 42 zöldes fényű botswanai gyémánttal kirakott nyaklánccal érkezett. Nem ennyire drága, de annál eredetibb volt Diablo Cody fülbevalója: a Juno sztriptíz-táncosnőből Oscar-díjas forgatókönyvíróvá avanzsált szerzője stílusához tökéletesen illő ékszert választott. A hatalmas, koponyát és lábszárcsontokat formázó fülbevaló rengeteg dicséretet kapott a kommentátoroktól.

Felbecsülhetetlen ékszerek a '20-as, '30-as évekből

Van, aki a régiségekre esküszik: rengeteg színésznő hordott az évek folyamán a 20. század első évtizedeiből származó, sok esetben igen híres ékszereket. Jennifer Aniston a 2006-os gálára érkezett egy 1930-as években készített, felbecsülhetetlen értékű Bulgari-nyakláncban, idén pedig rengetegen nyúltak vissza második világháború előtti kiegészítőkhöz.

Jessica Albának csak az „olcsóbb” ékszerei kerülhettek körülbelül 200 ezer dollárba – 35 millió forintba -, de karpereceit még fel sem merték becsülni: az 1930-as évekből származó Dragon Chimera mestermunkák valószínűleg a 2008-as gála legértékesebb kiegészítői közé tartozhattak.

A feltűnően lefogyott, ezüstszínű dresszben érkező Renée Zellweger Albával szemben a ’20-as éveket részesítette előnyben: szinte minden ékszere ebből az időszakból származott.

Három karperecéből csupán az egyik, Cartier által készítettnek ismert az ára: csak a 400 gyémántot tartalmazó art deco ékszer került 563 ezer dollárba – kis híján 100 millió forintba! Másik két karkötője még valószínűleg ennél is értékesebb volt: Zellweger összes ékszerének eszmei értéke valószínűleg elérhette a kétmillió dollárt is!

Minden idők egyik legdrágább Oscar-díjátadós gyűjteménye Salma Hayekre került: a mexikói származású színésznő a 2006-os gálán gyakorlatilag gyémántba borítva jelent meg! Ékszereinek összértéke körülbelül 4,5 millió dollár volt, és az átszámítva majdnem 800 millió forintot érő kollekció nem véletlenül keltett hatalmas feltűnést.

Liz Tayloré a legnagyobb kollekció

Ami azt illeti, a ma sztárjai az ékszerészek szerint nyomába sem érnek a régieknek:

- Nagy kár, hogy ezek a gyönyörű színésznők nem igazán tudják, hogyan kell ragyogni a vörös szőnyegen, és néha még a stylist sem segít sokat. Annak idején a legnagyobb sztárok összehasonlíthatatlanul jobban értettek ahhoz, hogy miként jelenjenek meg a gálákon: Liz Taylornek például nyomába sem érhetnek! – mondta Candy Udell, a London Jewellers egyik cégvezetője.

Nehéz is lenne Liz Taylor gyűjteményével versenyezni, a meseszép színésznő ugyanis elképesztő értékű ékszerkollekció birtokosa: antik tiaráktól kezdve különleges gyémánt nyakékekig rengeteg ritkaságot kapott.

Legegyedibb ékszere talán a La Peregrina névre hallgató gyöngy: az 1500-as években egy rabszolga halászta ki, majd az ékszer uralkodók kezén ment át: többek között II. Fülöp, a későbbi spanyol király ajándékozta Véres Máriának. Később Stuart Máriának, a skótok királynőjének nyakában is felbukkant, majd III. Napóleon birtokában is volt.

Érthető hát, hogy a színésznő pánikba esett, mikor a híres gyöngy elveszett – szerencséjére később megtalálták, méghozzá kutyája szájában!

Nagy üzlet a kölcsönzés is

És hogy honnan szerzi be ékszereit az a sztár, aki nem olyan szerencsés, mint Liz Taylor, és nincs saját gyűjteménye? Elit ékszerkölcsönző cégek tucatjai nyújtanak segítő kezet, és közülük a legjobbak már évtizedek óta a sztárvilág megbecsült bizalmasai.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A legnevesebbeknek, a Beverly Hills-i Michael Katznak vagy a New York-i Fred Leightonnak a legendák szerint hatodik érzékük van ahhoz, hogy eltalálják, mi áll jól egy filmsztárnak - nem véletlenül keresik őket évről évre hírességek tucatjai!

Ezt is szeretjük