Háborognak a rajongók! 6 évad után váratlanul véget ér a magyarok kedvenc sorozata?

Vajon tényleg véget ér A mentalista, vagy a CBS hosszabbít?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akik nagy sorozatkedvelők, azok bizonyára tudják, hogy minden évben május környékén szokott kiderülni, melyek azok a sorozatok a csatornák töméntelen kínálatából, amelyek megérik a folytatást, és melyek azok, amelyeket kíméletlenül elkaszálnak - akár az anyagiak miatt, akár a nézettség hiánya vagy más természetű okból kifolyólag.

Idén a hivatalos döntést május 15-én teszik közzé a legnagyobb amerikai csatornák, ám már most lehet sejteni, milyen változások lesznek a kedvenc szériák tekintetében. És ezek alapján úgy tűnik, hogy a magyarok egyik kedvelt sorozata, A mentalista nem éri meg a hetedik évadát.

Lesz hetedik évad, vagy sem?

A Simon Baker főszereplésével készült krimisorozatot a CBS forgalmazza, amihez más, hazánkban szintén ismert és szeretett szériák tartoznak, mint a CSI: A helyszínelők, a Gyilkos elmék, a NCIS, az NCIS: Los Angeles, a Két pasi - meg egy kicsi, az Agymenők vagy a 2012-ben indult Sherlock és Watson.

Ám míg ezek a sorozatok ősszel folytatódnak, addig minden jel arra mutat, hogy Jane és Lisbon évődései végleg befejeződnek a hatodik évad záró epizódjával.

Vasárnap este kevesebben nézték

Bár a történetet fordulatosabbnál fordulatosabb cselekményekkel rázták fel ebben az évadban, sajnos a CBS átszervezte a programstruktúráját, ezért A mentalistát vasárnap éjszakai műsorsávba száműzték, ez pedig gyatra nézettségi számokat eredményezett.

Ami ugyan még mindig magasabb, mint más, frissebb sorozaté, például A férjem védelmében, de emellett a gázsik is magasabbak, melyeket a szereplő színészeknek és vendégszereplőknek kell kifizetni. Így pedig közel sem biztos, hogy anyagilag megéri a folytatás.

Ha az Entertainment Weekly értesülései igazak, a szériát készítő Warner Bros. máris B-tervet fontolgat, és tárgyalásokat folytat más csatornákkal az eladásról, amennyiben a CBS valóban nem hosszabbítja A mentalistát a következő évadra.

A hírek szerint az egyik nagy esélyes a TNT, akik amúgy is megvették a korábbi epizódok sugárzási jogát, így logikus lenne, ha a sorozat végül náluk landolna.

Természetesen a CBS nem szólal meg az ügyben - a sorozat kreátora, Bruno Heller annyit árult el, hogy a hatodik évad záró epizódját úgy írták meg, hogy mind a hat évad lezárásának megfelel, ugyanakkor maradnak nyitott kérdések, amikre egy esetleges hetedik évadot lehet építeni, ha úgy alakul.

Akárhogy is, a sorozat kedvelői A mentalista hivatalos - ám amúgy a csatorna által meglehetősen elhanyagolt - Facebook-oldalán egyre-másra üzengetnek a CBS-nek, hogy hosszabbítsák meg a szériát, hiszen megérdemli a folytatást.

- Bolondok, ha nem folytatják, pedig ez egy nagyszerű sorozat! - írta például egyikük.

- Itt az idő, hogy a CBS megújítsa a szériát, a vasárnap este nem lenne ugyanaz A mentalista nélkül - kommentelte egy másik rajongó.

Ezt is szeretjük