Erzsébet királynő döntésével megalázta Meghant - Ettől tiltotta el a hercegnét

Meghan hercegnét nem ugyanazok a jogok illetik meg, mint a királyi család többi nőtagját.

meghan-hercegne-kiralyi-ekszerek-erzsebet-kiralyno-dontes-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Annak, ha az ember lánya bekerül a királyi családba, megvannak a maga előnyei. A luxusélet, a magángépek, a legfinomabb ételek, a legpompásabb dizájnerruhák mellett az is remek lehet, ha felpróbálhatod a királyi ékszerkollekció álomszép darabjait - persze, ez nem mindenkinek adatik meg.

Meghan kiszorult a belső körből

Habár Katalin hercegnén számtalan alkalommal láthattunk a kollekcióból származó gyémánt fülbevalókat, nyakláncokat, sőt, még tiarákat is, mint kiderült, ez nem jár automatikusan az uralkodó família nőtagjainak. A királynő ékszereiből a cambridge-i hercegnén kívül Kamilla hercegné, Anna hercegnő, Sophie Wessex grófnő és Zara Tindall választhat - Meghan viszont nincs rajta a listán.

Meghan valóban csupán egyetlen alkalommal viselhetett valamit a felbecsülhetetlen értékű ékszerek közül, mégpedig az esküvője napján, amikor a királynő nagylelkűen kölcsönadott neki egy fejdíszt: Mária királyné egykori platina- és gyémánttiaráját.

Ebből is kisebb botrány lett, ugyanis, mint kiszivárgott, nem ez a fejdísz volt Meghan eredeti választása, hanem egy smaragdokkal díszített tiarát szeretett volna viselni, azonban - mivel nem voltak biztosak a kövek eredetében, melyek feltehetően Oroszországból származtak - Erzsébet királynő közölte, hogy nem szeretné, ha az lenne rajta a nagy napján.

- Harry nagyon kiakadt, amikor a királynő nemet mondott a smaragdos tiarára. "Meghan azt viseli, amelyiket viselni akarja" - mondta dühösen a nagyanyjának. Erzsébet királynőnek azonban nem tetszett a hangnem, ezért közölte: "Meghan azt viseli, amelyiket hajlandó vagyok kölcsönadni neki".

Nagyon egymásnak feszültek aznap, pedig Erzsébetnek semmi rossz szándéka nem volt, csupán nem akarta, hogy csempésztörténetek keringjenek Meghan esküvői tiarájáról - nyilatkozta egy bennfentes a The Sun magazinnak az esetről.

Valószínűleg ez is közrejátszhatott abban, hogy Erzsébet királynő megvetette a lábát Meghan hercegné ékszerigényeivel kapcsolatban, bár később azért közölték: indokolt esetben, a fontosabb, hivatalos, királynő által engedélyezett megjelenésein természetesen ő is kölcsönkérhet egy-egy darabot a gyűjteményből.

Dúl a viszály közte és Katalin között

Nagy valószínűséggel ez az eset sem segít majd Katalin hercegné és Meghan elmérgesedett viszonyán - már nagyon eldurvult a helyzet kettejük között.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük