Meghan hercegnének erről is le kellett mondania - A visszalépés után ez már nem illeti meg
Meghan hercegné többet nem viselheti a királynő ékszereit.

meghan hercegné cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Meghan hercegné és Harry herceg januárban jelentették be, hogy visszalépnek a betöltött szerepkörükből a királyi család magas rangú tagjaiként, és anyagilag függetlenné válnak, ám ez a visszavonulás hivatalosan március 31-ével lép életbe. 

 A visszavonulás ellenére természetesen Sussex hercege és hercegnéje, illetve kisfiuk, Archie ugyanúgy a család tagjai maradnak, viszont a protokoll megkíván pár betartandó szabályt. A keddi naptól kezdve nem illeti a hercegi párt a királyi cím, így az ő királyi fensége megszólítást sem használhatják. A királyi megnevezéstől is búcsút kell venniük, így a Sussex Royal brandet sem használhatják. Van még egy fontos dolog, ami elsősorban csak Meghan hercegnét illeti.

Meghan hercegné többé nem viselheti a királynő ékszereit

Amikor egy nő a királyi család tagjává válik, onnantól kezdve felajánlhatja neki a királynő, hogy válasszon valamilyen ékszert a királyi kollekcióból. Meghan hercegné például az esküvője napján Erzsébet nagymamája, Mária királyné tiaráját viselhette. 

Míg Katalin hercegné sűrűn kér kölcsön a királynőtől ékszereket, Meghan az esküvője napján viselt először és utoljára egy darabot a kollekcióból. Mivel keddtől már hivatalosan sem képviseli többet a királyi családot, többé már nincs is lehetősége rá, hogy Erzsébet bármelyik kiegészítőjét hordja egy-egy alkalomra, írta meg a Daily Express.

Mint mindenre, így az ékszerek viselésére is számos protokollszabály vonatkozik a brit királyi családban. Tiarát például csak házas nők viselhetnek, de azt is csak alkalmak idején. Erzsébet dönti el egy-egy tiara esetében, hogy melyiket ki viselheti. 

Meghan hercegné így képviselte utoljára a királyi családot

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen ruhákban képviselte Meghan utoljára a királyi monarchiát.

Ezt is szeretjük