87 évesen elhunyt Little Richard - A rock and roll úttörőjének halálhírét fia jelentette be
A mai nap folyamán meghalt Little Richard, rocklegenda - a halálhírt fia közölte.

Little Richard énekes, dalszerző, zongorista 1932-ben született, a rock and roll igazi úttörőjeként tartották számon. Sőt, sokan a rock and roll valódi királyának nevezték.

A mai nap folyamán fia, Danny Jones Penniman megerősítette halálhírét a Rolling Stone magazinnak, azonban a halálának oka jelenleg még ismeretlen. Little Richard 87 éves volt.

Little Richard, a rocklegenda

1956-ban Tutti Frutti című számával robbant be a köztudatba, onnantól kedve megállíthatatlanul tört előre a zenei listákon jobbnál jobb slágereivel. Sokak nagy kedvencei, a Long Tall Sally, a Rip it Up, a Lucille és a Good Golly Miss Molly is neki köszönhetőek. 

little richard
Fotó: Bill Tompkins / Getty Images Hungary

Elton John így nyilatkozott róla egy 1973-ban készített interjúban: - Hallottam Little Richardot és Jerry Lee Lewist, és éreztem, hogy ez az. Nem akartam soha más lenni. A stílusom inkább hasonlít Little Richardéhoz, mint Jerry Lee Lewishoz. - De nem csak ő volt az egyetlen énekes, akit megihletett az előadóművész, Prince imidzséhez is jócskán hozzáadott.

Karrierje elején az éllistákon szerepeltek számai - ugyan 1958 után már nem kerültek a top 10-be, mégis jelentős hatást gyakoroltak a zenei világra. Zenéi a rock and roll műfaj alappillérei, és átívelték az évtizedeket.

Színpadi megjelenése, androgün sminkje és díszes ruhái erősen befolyásolták a későbbi rock and roll stílus kialakulását. Nyugodjon békében.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük