Fotók! 4+4 elképesztő sztárhasonmás

A genetika csodája vagy rossz vicc, de gyakran előfordul, hogy két ismert ember egymásnak hajszálra pontosan a tükörképe.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az ember azt hallja, sztárpár, akkor természetesen első körben olyan népszerű párosok jutnak eszébe, mint Brad Pitt és Angelina Jolie vagy Kurt Russell és Goldie Hawn.

Íme, a legkedveltebb gyereksztárok most

Nézegess képeket!

Elolvasom

Jelen esetben azonban egy kicsit különlegesebb párosításról esik szó: nevezetesen azokról, akik rokoni kapcsolat nélkül is kiköpött másai egymásnak. Vannak, akik szentül hiszik, hogy mindenkinek él egy alteregója valahol a földön.

Az alábbi híres sztárpárosokat elnézve a hátborzongató elképzelés beigazolódni látszik. A most következő négy páros tagjai - bár semmilyen rokonsági kapcsolat nincs közöttük - akár egymás elveszett ikertestvérei is lehetnének. Azt persze csak elképzelni tudjuk, milyen érzés lehet egy ismert arcnak - akár egy filmbemutató tolongásában - egyszer csak szembetalálkoznia önmaga klónjával.

Zooey Deschanel - Katy Perry

Ugyanaz a hófehér bőr, ugyanaz a sötét haj, ugyanazok a világító kék szemek, a két előadó a megszólalásig hasonlít egymásra. A szépségek csak korban nem egyeznek, Katy Perry énekesnő ugyanis öt évvel fiatalabb a Majdnem híres sztárjánál, Zooey Deschanel színésznőnél. Bármily meglepő, nem csak külsejük, életük is mutat jó pár hasonlóságot.

Mindketten szereplős kisgyerekek voltak, de míg a vadóc énekesnő végigjárta a kezdők kálváriáját az I Kissed a Girl berobbanásáig, addig a bájos színésznő beleszületett a show-bizniszbe. A magasságra is azonos páros biztos jól kijönne egymással, mivel a színésznőnek az éneklés, az énekesnőnek pedig a színészkedés a vágya.

Zooey Deschanel és Katy Perry - mint két Hófehérke

Mindketten impulzív személyiségek, de míg az énekesnő végigbulizza az éjszakákat, hasonmása inkább otthon kucorog a kanapén kedvesével. Érthető is, Zooey Deschanel ugyanis friss házas, idén ősszel ment feleségül barátjához, Ben Gibbard zenészhez.
Ami a szerelmet illeti, 2009 szeptembere Katynek is mozgalmas volt, akkor jött össze ugyanis aktuális pasijával, Russell Brand amerikai komikussal az MTV zenei díjkiosztóján. Mindkét lány karrierje a csúcson van, előbbi a Your Highness című fantasy-vígjátékra, utóbbi pedig új albumának stúdiófelvételeire készül.

Tudtad?
Zooey is jól énekel, a She and Him indie-duóban Matt Ward a partnere.
Katy színésznőként debütál a Get Him to the Greek című komédiában.
• Mindketten imádják a régi stílusú, úgynevezett vintage-ruhákat.

Helen Hunt - Leelee Sobieski

A 46 éves Helen Hunt a 19 év korkülönbséget tekintve akár az édesanyja is lehetne a szőke Leelee Sobieskinek, annyira azonosak a vonásaik. Mindketten gyerekszínészként kezdték, a bájos Leeleet a Deep Impact tinilányaként ismerte meg a világ, az Oscar- és Golden Globe-díjas Hunt pedig kilenc évesen a Mary Tyler Moore show-műsorban kezdte a szakmát. Az utóbbi mögött természetesen sokkal komolyabb filmes karrier áll, de fiatal hasonmása se panaszkodhat. Huszonévesként már olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Tom Cruise vagy Nicole Kidman, sőt, az Isteni sugallat című sorozatért Emmy-díjra is jelölték. A szárnyas arany szobrocskára egyébként Huntot is jelölték a Megőrülök érted című sorozatért, a hétből hármat haza is vitt.

Helen Hunt és Leelee Sobieski - mint anya és lánya, pedig nem rokonok

Az ötvennél is több filmben szereplő színésznő egyébként egy ideje saját produkciós céget is vezet, sőt, rendezőként is debütált a Then She Found Me című filmmel. Ha a két hasonmás külseje hajszálra pontosan egyezik is, magánéletük azért különbözően alakult. Hunt egy évig Hank Azaria színész felesége volt, majd Matthew Carnahannal élt együtt, akitől egy kislánya is született, az öt éves Makena.
Fiatal hasonmása viszont épp most találta meg a boldogságot jegyese, Adam Kimmel divattervező oldalán, akivel jelenleg első kisbabájukat várják.

Tudtad?
• Mindketten művészcsaládba születtek: Leelee anyja lengyel írónő, apja pedig francia festőművész, míg Hunt édesanyja fotós, apja pedig ismert rendező volt.
• A színésznők júniusi születésűek, vagyis ebből a szempontból tényleg Ikrek.

Drea de Matteo - Portia de Rossi

Egypetéjű ikreknek is nézhetnénk a hatalmas szőke hajkoronájú, 37 éves Drea de Matteót és klónját, a hajszálra olyan dögös Portia de Rossit. Mindkettőjük arca sorozatokból lehet ismerős, előbbi a Maffiózók című HBO-drámában és a Joey című vígjátékban, utóbbi az Ally McBealben és a Kés/Alatt-ban alakított nagyot. Még nevük is hasonlóan olaszosan cseng, de míg Drea származásában is, addig az ausztrál Portia csak nevében olasz. Eredetileg ugyanis Mandy Rogers-nek született, csak később találta ki magának mostani művésznevét. A két gyönyörű színésznő karrierjében az is közös, hogy mindketten mást tanultak, Portia jogot, Drea pedig filmrendezést, végül mégis a színészetnél kötöttek ki.

Drea de Matteo és Portia de Rossi - ikernővéreknek néznek ki

Az utóbbi agyontetovált szőkeség híres vad bulizásairól és nyíltságáról, de mióta egy két éves kislány - Alabama Gypsyrose - büszke anyukája lett, lehiggadt, és nagy boldogságban él kedvese, a rocker Shooter Jennings oldalán.
A bevallottan leszbikus, 36 éves Portia viszont sokáig kereste párját, míg öt éve rá nem talált a műsorvezetőnő Ellen Degeneres személyében. A képzeletbeli ikerpárt mostanában is láthatjuk a képernyőn, előbbi a Született feleségek új évadában, utóbbi a Better Off Ted című komédiában játszik.

Tudtad?
• A Stuff magazin mindkettőjüket beválasztotta a legszexisebb nők közé, Drea a 33., hasonmása a 69. helyen végzett.
• Lehetnének egymás fogadott nővérei, mivel az életben csak bátyjaik vannak.
• Mindketten a Bak jegyében születtek, 12 nap különbséggel.

Peter Facinelli - Christian Bale

A hölgyek után jöjjenek a férfiak! Egy jóképű színész és nem kevésbé jóképű klónja: igazi dupla élvezet. A Sötét lovag sztárjának, Christian Bale-nek és az Alkonyatból ismert Peter Facinellinek elképesztően azonosak a vonásaik: ugyanazok a világító hiúzszemek, markáns orr és magas homlok, öt centi híján még azonos magasságúak is. Ráadásul a két színészt csak tíz hónap választja el - meglepő módon Facinelli javára -, mindketten 35 évesek. Családi hátterük viszont elég különböző, Bale felmenői színészek és cirkuszosok voltak, hasonmása viszont dolgos olasz bevándorlóktól született.

Peter Facinelli és Christian Bale - hasonlóan karakteres arcok

Míg előbbi londoni színházakban, utóbbi tévéfilmekben tűnt fel, de azóta mindketten magasabb szintre léptek. Kettőjük közül természetesen Bale a nagyobb név, de azért a hasonmás szívtipró se panaszkodhat. A hétköznapokban mindketten odaadó férjek és apukák, Bale-nek az egykori asszisztens Sibi Blazic, Facinellinek pedig a Beverly Hills 90210 szőkéje, Jennie Garth a felesége.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció


Szabadidejüket leginkább a családdal töltik, az Amerikai pszicho és a Batman sztárja inkább a kanapén olvasgat, míg utóbbi szívesen bütyköl a ház körül. Színészként se pihennek, Bale a The Fighter című filmdrámát, Facinelli pedig a vámpír-trilógia utolsó részét, a Napfogyatkozást forgatja.

Tudtad?
• Mindketten lányos apukák, Bale lánya, Emmaline négy éves, Facinelli gyermekei pedig úgy sorakoznak, mint az orgonasípok: Luca 12, Lola hét, Fiona három éves.
Ezt is szeretjük