Váratlanul elhunyt 24 éves korában Mathieu Montcourt

A fiatalember eszméletlen testére barátnője talált rá, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. július 6-án, hétfőn holtan találták otthonában Mathieu Montcourt 24 éves francia teniszezőt, jelentette a párizsi rendőrség. A fiatalemberre barátnője talált rá, aki azonnal értesítette a rendőrséget és a mentőket, de a fiatal sportolón már nem lehetett segíteni.

Montcourt gyerekkorától a tenisz bűvöletében élt. Annak idején számtalanszor játszott a négyszeres Francia Open-nyertes Rafael Nadal ellen is, aki fájdalmát weboldalán osztotta meg a világgal.

Ismerősei szerint nem élt tiltott szerekkel

– Ma reggel az egyik legszörnyűbb hírre ébredtem, amit ember kaphat. Megtudtam, hogy barátom, Mathieu Moncourt meghalt. Még mindig nem tértem magamhoz, egyszerűen el sem hiszem – írta.

Patrice Dominguez, a francia teniszszövetség szakmai igazgatója az AP hírügynökségnek elmondta: a teniszező barátnője gyanút fogott, hogy valami nincs rendben, miután Moncourt nem jelent meg a találkájukon.

Végül egy ismerősével együtt felkereste a sztárt annak Párizs külvárosában fekvő lakásában. A férfi eszméletlenül hevert a földön, biciklije mellett. Azonnal hívták a mentőket, de ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Mathieu Moncourt-t egyébként, aki halálakor a világranglista 119. helyén állt, tavaly nyáron felfüggesztették. Ugyanis 2005-ben több alkalommal is teniszmeccsekre fogadott, ami a versenyszabályzat értelmében tilos a résztvevők számára.

Mint később kiderült, csupán három dollárt tett fel egy-két csapattársára, saját magára pedig egyszer sem fogadott. Így az eredeti nyolc hét felfüggesztést ötre redukálták.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Halálának körülményeit egyelőre vizsgálják, talán a boncolás fény derít majd a tragédia okára.

Ezt is szeretjük