Mariska Hargitay 55 évesen is igazi bombázó - Fotókon a magyar származású sorozatsztár
A magyar származású sorozatsztár, Mariska Hargitay tíz évet is letagadhat a korából.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály magyar származású sztárjának, Mariska Hargitaynak volt kitől örökölnie természetes szépségét és vonzerejét, édesanyja ugyanis nem más volt, mint Jayne Mansfield, az '50-es évek egyik szépségideálja, aki Marilyn Monroe után a Playboy címlapjára kerülhetett.

A gyönyörű, szőke hajú szexikon 1958-ban feleségül ment a magyar származású testépítőhöz, Mickey Hargitayhoz. Lányuk, Mariska Magdolna Hargitay 1964 januárjában született. Szülei válására nem sokkal ezután került sor. 1967-ben édesanyja egy autóbalesetben vesztette életét, a három és fél éves Mariska a hátsó ülésen aludt, de túlélte a balesetet. Testvérei, Miklós és Zoltán szintén a kocsiban voltak, és ők is megúszták apró sérülésekkel. Anyjuk halála után apjuk és felesége, Ellen Siano nevelte a három gyereket.

Április 1-jén az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály forgatásán, Snoop Dogg, Ice-T és a rendező, Alex Chapple oldalán.
Április 1-jén az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály forgatásán, Snoop Dogg, Ice-T és a rendező, Alex Chapple oldalán.

55 évesen is gyönyörű

A gyönyörű színésznő modellként kezdte karrierjét, 1982-ben Mariska elnyerte a Miss Beverly Hills koronáját, majd az oxnardi Miss California-választáson ötödik lett. Élete első szerepét harminc évvel ezelőtt, a Vérszomjas szörnyecskék című horrorfilmben kapta, de számos más televíziós műsorban is feltűnt: az 1992-es Tequila & Bonetti sorozatban Angela Garcia rendőrtisztet alakította, majd a Vészhelyzet negyedik évadában és a Baywatch-ban is szerepelt.

1992-től Olivia Benson nyomozót alakítja a Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály című sorozatban, ahol epizódonként 500 ezer dollárt, nagyjából 100 millió forintot keres, ezzel a valaha legjobban fizetett női televíziós színésznő lett. A Golden Globe-díjat és az Emmy-díjat is ennek a szerepnek köszönheti.

A Különleges ügyosztály sztárja nemrég ünnepelte 55. születésnapját, ez azonban egyáltalán nem látszik meg rajta, hiszen 10-15 évet is simán letagadhatna az életkorából.

A karrier mellett a magánéletben is megtalálta a boldogságot, hiszen immáron 15 éve él boldog házasságban férjével, Peter Hermann színésszel, akivel a Különleges ügyosztályban együtt is szerepelt. Egyetlen közös gyermekük 2006-ban született meg, és az August Miklos Friedrich keresztneveket kapta tőlük, de két gyermeket örökbe is fogadtak, Amayát és Andrew-t.

Sztárok magyar gyökerekkel

Számos hollywoodi sztár rendelkezik magyar felmenőkkel. Nézd meg, kik ők!

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük