Ez volt Marilyn Monroe utolsó fotósorozata! Ruhát sem viselt, csak egy törülköző volt rajta
Marilyn Monroe utolsó fotóit jövő héten elárverezik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint árverésre bocsátják Marilyn Monroe utolsó fotóit, amelyek néhány héttel a színésznő halála előtt készültek. George Barris 1962. július 13-án fényképezte le a 36 éves sztárt, helyszínül pedig részben a Santa Monica-i tengerpart, részben pedig Monroe brentwoodi háza szolgált.

Bár a fotós szándéka az volt, hogy könyvvé rendezi majd össze a fotókat, Marilyn Monroe tragikusan fiatalon bekövetkezett halála után úgy döntött, nem adja ki a képeket. Később kiválasztott nyolc fotót, amelyekből 99 kromogén nyomatot készített - ez a nyolc, egyenként 25x18 centis nyomat kerül árverezésre a londoni Dreweatts & Bloomsbury aukciósházban június 4-én. A képek egyenkénti kikiáltási ára 1000 font, azaz mintegy 430 ezer forint.

Nézd meg, a kamera lencséjén keresztül milyennek látta George Barris az ünnepelt színésznőt!

Bert Stern fotói Marilyn Monroe-ról

Bert Stern a Vogue számára készítette a képeket 1962 júniusának végén, hat héttel a 36 éves színésznő tragikus halála előtt. A fotózás három napig tartott, és közel 2500 képet lőtt el a fotográfus - 20 évvel később egy könyvben ki is adta a felvételeket, köztük azokat is, amiket a sztár egy narancssárga filccel áthúzott, mert nem tetszettek neki. A kötetnek a fotós a The Last Sitting címet adta. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük