Friss! Az életéért küzd Maggie Jones
Maggie Jones színésznőt, a Coronation Street egyik ősrégi szereplőjét szombaton operálták, de állapota válságos.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb információk szerint válságos az állapota a Coronation Street  sztárjának, Maggie Jonesnak, akin szombaton életmentő operációt kellett végrehajtani a manchesteri Hope Hospitalben.


A sorozat szóvivője kedden kifejezte abbéli reményét, hogy a 75 éves színésznő hamarosan felépül, hiszen mindannyian szeretik a Coronation Street stábjában.

Mindazonáltal nem adott bővebb információt arról, miért is volt szükség az sürgős műtétre.

Egyben tagadta, hogy egy esés következtében leszakadt volna Jones lépe, és azt is, hogy a színésznő tavalyi váll- és térdficamának, amiből teljesen felgyógyult, köze lenne mostani állapotához.

Több mint harminc éve a sorozatban

Maggie Jones karrierje egyértelműen összefonódik a már említett, 1960-ban indult brit szappanoperával.

Először a hatvanas években bukkant fel benne rendőrnőként, majd még egy vendégszereplést megélt, mielőtt 1974-ben ráosztották Blanche Hunt eljátszását.

Azóta - kisebb-nagyobb megszakításokkal - alakítja a sznob, rendkívül kotnyeles és állandóan vitriolos megjegyzéseket tevő karaktert.

Sőt, olyannyira remekül formálja meg az utálatosságától imádnivaló Blanche-t, hogy állítólag maga George Michael popénekes is a kedvencei között tartja számon. Játékáért több ízben díjazták is - legutóbb néhány hete, amikor is egy kimondottan szappanoperákra szakosodott gálán, az Inside Soap Awards-on kapta meg a legviccesebb előadónak járó kitüntetést.

No, nem mintha Blanche annyira humoros lenne - mégis, a kacagtató helyzetek éppen abból adódnak, hogy olyan komolyan veszi önmagát és a sznobságát.

- Blanche tényleg azt hiszi, hogy minden, amit mond, helyes, és egyáltalán nem akar viccelődni. Ha nem venném annyira komolyan a karaktert, a vicceffekt is sokkal kisebb lenne, és ezt a sorozat bánná. Azt hiszem, mindenki ismer olyanokat, mint Blanche - akik pedig mégsem, azok arra gondolnak, bárcsak ismernének. Mindannyian szeretnénk olyan egyenesek és szókimondóak lenni, mint ő, és arra vágyunk, hogy legyen idegrendszerünk is hozzá - mesélte.

Az idős színésznő egyébként korábban nem csak a Coronation Streetben volt látható, hanem a West End színpadán is, de más, kevésbé ismert szériákban is felbukkant. Ami a magánéletét illeti, tíz éve özvegy, férje, John Oliver Stansfield 1999-ben hunyt el.
Ezt is szeretjük