Pirospozsgás bácsi lett Richard Dean Andersonból
Bizony, elmúltak már azok az idők, amikor a színész sármjáért odavoltak a hölgyek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Persze érthető, hiszen Richard Dean Anderson sem lett fiatalabb az évek folyamán. Bizony, a MacGyver és a Csillagkapu sorozatok sztárja már az 59. életévét tapossa. Az ifjú Richard, minessotai születésű révén jéghokis karrierről álmodozott, de 16 éves korában sorozatos balesetek érték, melyek arra kényszerítették, hogy más szakmát válasszon magának.


A középiskola után 9000 km-t kerekezett le barátaival Alaszkán és Kanadán keresztül, mely tágította látókörét és tudatosította benne, hogy tulajdonképpen színész szeretne lenni.

Be is iratkozott az Ohiói Egyetemre, dráma szakra, bár nem végezte el, inkább Los Angeles-be, a filmgyártás fellegvárába ment szerencsét próbálni.

Az utca porából a csillagokig

Ahogy oly sokan mások is, mindenféle alkalmi munkából próbálta eltartani magát, az utcai pantomimességtől a delfinbemutatókon való segédkezésig, míg végül 1976-ban a General Hospital című orvossorozatban landolt, ahol öt évig alakította Dr. Jeff Webber-t.

A következő mérföldkő karrierjében a magyar nézők számára is ismerős MacGyver krimisorozat, melyet - a sármos színésszel a főszerepben – hét szezonon keresztül, 1985-1992 között forgattak, és mely a világhírt is elhozta a sztárnak.

Állítólag azzal győzte meg a meghallgatáson a producereket, hogy alkalmas a rendíthetetlen, ám sebezhető hős szerepére, amikor az olvasópróbán engedélyt kért, hadd használja az olvasószemüvegét nagyfokú rövidlátása miatt.

A MacGyver sikere után mozikban is próbálkozott, mérsékelt eredménnyel, mígnem 1997-ben felkérték egy induló sci-fi sorozat fő karakterének, Jack O’Neill kapitánynak az eljátszására, és ő igent mondott. Ez volt a híres Csillagkapu, mely új dimenziókat nyitott a modernkori sci-fik történetében, és nem mellesleg több értelemben is a csillagokba repítette Andersont.

Bár 2007-ig, tíz szezonon keresztül forgatták, a hatodik után a színész lassan kivonult a sztoriból, hogy több időt tölthessen kislányával, aki 1998-ban született ex-kedvesétől, Apryl Rose-tól.

Bár sorozatbéli partnerével, Amanda Tappinggal is próbálták összeboronálni, ő nem szerepel a férfi mozgalmas szerelmi múltjában – annál inkább Deidre Hall, Teri Hatcher, Sela Ward, Lara Flynn Boyle és a német korcsolyázónő, Katarina Witt, ám egyik hölgynek sem sikerült rávenni, hogy elvegye.

Szerelmetes kislányáért, Wylie Quinn Annarose-ért viszont, úgy tűnik, még a karrierjét is képes volt feladni, és ez - öregség ide vagy oda - mégiscsak a legszimpatikusabb sztárok közé emeli az örök agglegényt.

Ezt is szeretjük