Májrákban meghalt a népszerű színész, Luis Saguar

Az 52 éves sztárnál még csak néhány hete diagnosztizálták a betegséget, de a kór végzetesnek bizonyult.

2009. július 8-án, életének 52. évében elhunyt Luis Saguar színpadi és tévészínész a Daly Cityben lévő Seton Medical Centerben, adta hírül társulata, az Intersection for the Arts igazgatója. A sztárnál néhány hete májrákot diagnosztizálták, ám állapota akkorra már olyan súlyos volt, hogy a betegség végül az életét követelte.

Luis Saguar 1957−2009

− Luis 15 éven keresztül az Intersection egyik mozgatórugója volt. Nemcsak tehetséges színész, hanem mentor, író, tanár és a közösség példaképe is egyben.

Olyan színházi világot teremtett meg, amely kihatott programjaink minden egyes szeletére – méltatta Deborah Cullinan.

Leküzdötte zűrös múltját

A San Franciscó-i születésű Saguar csak harmincéves kora környékén kezdett színészkedni. Markáns arcberendezése révén gyakran osztottak rá hátborzongató, sötét és drogfüggő karaktereket, melyeket megdöbbentő mélységgel volt képes ábrázolni.

Nem véletlenül, hiszen egykor ő is a félrecsúszottak táborát gyarapította. Tinédzserkorában hamar rászokott a kemény drogokra, 15 évesen pedig javítóintézetbe került rablás miatt. Tapasztalatait a Hotel Angulo című darabjában tárta a közönség elé 2001-ben.

− Luis igazi ász volt, hihetetlenül uralta a színpadot. Az emberek szinte felemelkedtek a székükből, amikor megjelent. Ő ugyanis tényleg ott volt, egész lényével, és sosem félt megmutatni élet marta sebeit – emlékezett régi kollégája, Sean San Jose.

Gyakran megfordult a San Franciscó-i Bay öböl környéki színházakban. Emellett olyan tévésorozatokban is felbukkant barázdált arca, mint a Nash Bridges, a Kés/Alatt vagy a Kemény zsaruk.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A mozinézők pedig egyebek közt a 2008-as, Alan Rickman és Chris Pine főszereplésével készült Bottle Shock című vígjátékban ismerhettek rá. A színészt felesége, Nancy és kétéves kislányuk, továbbá népes családja gyászolja.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük