Abortuszra akarták rávenni a drogos Courtney Love-ot
Az ember nem is gondolná, hogy mennyi minden történhet a színfalak mögött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közönség legtöbbször csak a végeredményről értesül, de hogy közben mi történik, és milyen út vezetett odáig, az titokban marad. Egészen addig, amíg egy túlbuzgó újságíró ki nem deríti, vagy maga az érintettek egyike nem ír leleplező könyvet.

Ez utóbbiról van jelen esetben szó, a Warner lemezkiadó egykori főnöke, Danny Goldberg ugyanis leírta élményeit és történeteit Bumping Into Geniuses – My Life Inside the Rock and Roll, vagyis Zsenikbe ütközve – Életem a rock&roll-ban címmel.

Győzelem és halál

A műben többek között a Nirvánáról is szó esik, nem véletlenül - Goldberg volt a banda menedzsere egy időben, így sok pletykával tudja kielégíteni a kultzenekar és elhunyt énekesük, Kurt Cobain amúgy sem kis rajongótáborát.

Azt eddig is tudtuk, hogy két évig volt Courtney Love Cobain felesége: a két züllött életű rockzenész 1990-ben ismerkedett össze, és bár Cobain kézzel-lábbal, de főleg ésszel tiltakozott a kapcsolat ellen, mondván, ő még agglegény akar maradni egy darabig.

Valamiféle erő azonban vonzotta a szőke énekesnőhöz, így megadta magát a szívének, és 1992 februárjában összeházasodtak Hawaii-n, majd rá hat hónapra Love életet adott közös kislányuknak.

Ezt a sztorit egészítette ki most Goldberg a könyvében, ahol bevallja, rá akarták kényszeríteni a drogokat sem megvető 26 éves énekesnőt, hogy vetesse el gyermekét.
- Az orvosok azt sugallták Courtney-nek, aki akkor hat hetes terhes volt, hogy nem okos dolog megtartani a babát, de ő támadólag lépett fel: 'Ez tény vagy csak a privát véleményük? Mutassanak egy orvosi könyvet, ahol ez le van írva!' Az orvosi tények érdekelték, nem holmi szentbeszéd.

A dokik ekkor gyáván elismerték, hogy a terhesség ezen korai szakaszában nem éri semmiféle fizikai vagy lelki károsodás a magzatot, amennyiben abbahagyja a heroinfogyasztást. Courtney rátámaszkodott az asztalra, és diadalmasan nézett az előtte ülő orvos szemébe ennek hallatán – írja a menedzser.

Az énekesnő azonnal felhagyott a droggal, és 1992 augusztus 18-án egészséges gyermeket hozott a világra, akit Frances Bean Cobain-nek neveztek el.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sajnos mégsem lett hepiend a történet vége, Kurt Cobain két évvel később öngyilkossággal vetett véget életének.

Ezt is szeretjük