Liza Minnelli mosolya 72 évesen is elragadó - Friss fotókon az egykori szexszimbólum
Liza Minnelli ma ünnepli 72. születésnapját - így néz ki napjainkban a díva.

liza-minnelli-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Liza Minnelli egy élő legenda, számos rangos elismerést sikerült elnyernie filmes és zenei pályafutása alatt: 1972-ben megkapta az Oscar-díjat a Kabaré című filmben nyújtott alakításáért, van három Golden Globe-díja, Bafta-, Emmy- és Tony-díja is, ezeken kívül egy Grammy Legenda-díjjal is büszkélkedhet. A díva ma ünnepli 72. születésnapját.

Ma már kevésbé van reflektorfényben

Liza Minnelli napjainkban elég visszafogott életet él, nem nagyon jelenik meg díjkiosztó gálákon - legutóbb a 2014-ben megrendezett Oscar-gálára ment el -, sőt, paparazzifotók sem készülnek róla. Egészségügyi gondokkal is küzdött, egy időre tolószékbe került, csípő- és térdprotézist is kapott. Az élő legenda utolsó fellépése 2015-ben volt Mississippiben. A vásznon legutoljára a Szex és New York második részében láthattuk még 2010-ben, ott egy vérbeli energiabomba volt, énekelt és táncolt is. Minnelli 2018-ban vendégelőadóként visszatér, március 30-án Michael Feinstein zongorista és énekes Las Vegas-ban látható show-jához csatlakozik.

A bal oldali felvétel 2017 szeptemberében, a jobb oldali 2017 decemberében készült róla.
A bal oldali felvétel 2017 szeptemberében, a jobb oldali 2017 decemberében készült róla.

Liza Minnelli 1946. március 12-én jött a világra, édesanyja Judy Garland, aki a 20. század első felének nagy sztárja volt, musicalekben és filmekben szerepelt, sokan pedig az Óz, a csodák csodájából ismerhetik őt. Liza elég hamar édesanyja nyomdokaiba lépett, az éneklés és a tánc volt a szenvedélye. Csupán 17 éves volt, amikor már elnyerte a Theatre World-díjat a Best Foot Forward című musicalben nyújtott alakításáért, 19 évesen pedig már a Broadway-en játszott. A '60-as évek végén már filmekben is szerepelt. Legsikeresebb alakítását a Kabaré című filmben nyújtotta, ezért még az Oscar-díjat is elnyerte 1972-ben.

A Kabaréban nyújtott alakításáért az Oscar-díjat is elnyerte 1973-ban.
A Kabaréban nyújtott alakításáért az Oscar-díjat is elnyerte 1973-ban.

A magánéletében kevesebb siker érte, nem volt szerencséje a férfiak terén, négyszer is elvált. Alkohol- és drogproblémái is adódtak, többször volt elvonón, de az utóbbi időszakban szerencsére már nem újult ki nála a szenvedélybetegsége.

Ezt is szeretjük