Lisa Marie Presley volt Michael Jackson első felesége: ezért ment tönkre a házasságuk 2 év után
Ez volt Lisa Marie Presley és Michael Jackson válásának oka.

michael-és-lisa-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lisa Marie Presley életében négy alkalommal ment férjhez, 1988-ban Danny Keough felesége lett, de a ’90-es évekre tönkrement a kapcsolatuk. 1994-ben nem várt fordulat történt: hozzáment Michael Jacksonhoz, de két év után elváltak.

A pop királyával való szakítása után pár évre rá Nicolas Cage felesége lett, tőle két év után, 2004-ben vált el, Michael Lockwood volt a negyedik férje, de 2016-ban, tíz év után vége lett a frigynek.

Lisa Marie Presley és Michael Jackson válásának oka

Talán a legmeglepőbb és legkülönösebb a Jacksonnal való kapcsolata volt. Lisa még hétévesen ismerte meg a nála tíz évvel idősebb zenészt. A Jackson 5 több Las Vegas-i show-ját is látta, egyenesen rajongott a zenéjükért, írta meg a The Things. Később, a ’80-as évek végén az akkor már szólókarriert folytató énekes szerette volna felvenni a rock and roll királyának lányával a kapcsolatot, mert nagyon aranyosnak találta, de akkor Lisa már feleségként élte mindennapjait.

Michael Jackson és Lisa Marie 1994-ben még Budapesten is jártak.
Michael Jackson és Lisa Marie 1994-ben még Budapesten is jártak.
Fotó: Patrick Robert - Corbis / Getty Images Hungary

- Észrevettem egy címlapfotót Lisa házasságáról, ez teljesen összetörte a szívem, úgy éreztem, hogy nekem kellett volna a férjének lennem, tényleg így gondoltam - idézte az oldal Michael szavait egy 1995-ös interjújából.

Mielőtt Elvis lányának házassága tönkrement volna 1994 májusában, a slágergyáros csapni kezdte neki a szelet. 1993 végén, szokatlan módon történt a lánykérés, nem személyesen, hanem a telefonban merült fel a házasság ötlete.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Mit csinálnál, ha megkérném a kezed? - kérdezte a kagylón keresztül a lánytól.

Lisa erre azt válaszolta, valószínűleg hozzámenne. Mielőtt Dominikán összekötötték volna az életüket 1994. május 26-án, elutaztak együtt Las Vegasba és Floridába is. Presley válása után 20 nappal már ismét férjnél volt.

A Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórházba is ellátogattak.
A Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórházba is ellátogattak.
Fotó: Patrick Robert - Corbis / Getty Images Hungary

Negyedévre rá Budapestre is ellátogattak, ahol Michael  egy rövidfilmet forgatott, ami a következő évben a HIStory nagylemezének beharangozó videójában jelent meg. Jótékonykodásra is jutott idő, több magyar gyermekkórházat felkerestek. Két évvel később Jacko visszatért hazánkba, hogy a Népstadionban adjon koncertet, de akkorra már tönkre is ment a házasságuk.

Ez a kép már Párizsban készült róluk.
Ez a kép már Párizsban készült róluk.
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis / Getty Images Hungary

Nem mindenki hitte el, hogy tényleg szerelmesek egymásba: 1995-ben megindultak a pletykák, hogy nincs minden rendben köztük, konkrétan azt beszélték róluk, hogy egymáshoz sem érnek a hálószobában. Abban az évben Diane Sawyernek is interjút adtak, amelyben cáfolták, hogy ne lenne köztük intim kapcsolat. Akkor azt is elárulták, remélik, egy nap szülőkké válnak. 1995. december 10-én jött a hír, hogy külön utakon folytatják, így azoknak lett igazuk, akik nem jósoltak nekik túl hosszú jövőt.

Lisa Marie 1996. január 18-án nyújtotta be a válási papírokat, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozott. Másnap a publicistáján keresztül bejelentette, hogy bár válnak, ettől függetlenül továbbra is baráti viszony jellemző rájuk. 1996. augusztus 20-án lettek hivatalosan ismét szabadok.

Évekkel később Presley Oprah Winfrey vendége volt, ahol témába került a házasságuk és a válásuk oka. Úgy érezte, túl nagy nyomás helyezkedik rá a gyerekvállalás miatt, így inkább úgy döntött, véget vet a kapcsolatuknak.

GettyImages-523989866
Fotó: Steven D Starr / Getty Images Hungary

- Kíváncsian vártam, hogy alakul a jövő, de aztán belegondoltam, hogy nem akarok vele harcolni a gyerekek felügyeletéért, nem akarom ezt, nem szeretnék vele vitába keveredni. Meg kellett győződnöm arról, hogy minden rendben van körülöttem, akkor már gyerekeim voltak, akiket mielőtt bizonyos helyzetbe sodornál, meg kell bizonyosodnod arról, hogy tényleg minden biztonságos és jól működik. Rá akartam jönni, hogy Michael és én tényleg egy csapat vagyunk-e, mert tudtam, hogy nagyon sokan ellenünk lesznek.

Jacksonnak elege lett a tétovázásából, ultimátumot adott neki, ha nem hajlandó gyerekeket szülni, akkor majd egy jó barátja, Debbie lesz a kicsinyei anyja.

- Azt mondta nekem: „Ha ezt te nem teszed meg, Debbie azt ígérte nekem, hogy majd ő szülni fog.” Viták alakultak ki köztünk, hiszen ezt nem így kellett volna kezelni.

Lisa Marie Presley fiatalkori fotói

Képes összeállításunkkal Lisa Marie Presley-re emlékezünk, aki kislányként egyértelműen a szülei szeme fénye volt.

Ezt is szeretjük