Hollywood legszebb színésznői kopaszon
Meglepő átalakulások
Íme, az álomgyár legbevállalósabb szépségei, akik még kopaszon is képesek vonzók és szexisek maradni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kim Cattrall

A Szex és New York férfifaló Samanthája mindig olyan, mintha skatulyából húzták volna ki. Méregdrága ruhákban és cipőkben jár, sminkje, frizurája még a legvadabb hancúrozások közepette is makulátlan. Nem csoda, hogy a tévénézők felhördültek, amikor a szőke szexbomba a sorozat hatodik évadjának egyik epizódjában leborotválta a fejét. A forgatókönyv szerint Samantha mellrákban szenved, és a kemoterápia miatt kezd hullani a haja.


A karaktert megszemélyesítő Kim Cattrall egy interjúban elmondta, hogy amikor ezek a részek adásba kerültek, sok rákos betegtől kapott pozitív visszajelzést. Az 53 éves színésznő bevallotta, nagyon megrázták ezek a történetek, hiszen ők valóban keresztülmentek Samantha filmbeli megpróbáltatásain.

A forróvérű PR-főnököt fiatal szeretője, Smith támogatja, aki szolidaritásból maga is leborotválja a fejét. Az angol származású, de Kanadában nevelkedett színésznő egyébként sok mindenben hasonlít az általa életre keltett karakterhez. Ő is igazi férfifaló - eddig három férjet fogyasztott el - , és szintén a friss húsra bukik. Kedvese, Alan Wyse 23 évvel fiatalabb nála. Kimet legközelebb 2010-ben, a Szex és New York mozifilm második részében láthatja a közönség.

Natalie Portman

A 28 éves színésznő azon ritka szépségek közé tartozik, akiknek vonzerején még az extrém külsőségek sem rontanak. Gyönyörű arcvonásait nemcsak Amidala hercegnő bohócszerű, krétafehér-karmazsinpiros sminkje nem csúfította el, de az sem, hogy a V, mint vérbosszú című képregény-adaptációban tar koponyával szerepelt.

James McTeigue 2005-ös filmjében az amerikai színésznő játssza Evey-t, akit V, a maszk mögé rejtőző szabadságharcos megment a titkos rendőrségtől, hogy aztán együtt harcoljanak a földalatti mozgalomban.


Natalie azért akarta eljátszani a szelíd lányból könyörtelen gyilkológéppé váló karaktert, mert szülővárosában, Jeruzsálemben nap mint nap együtt kellett élnie a terrorizmussal és az erőszakkal. A sztár nemcsak az emberi szabadságjogokért és a szegénység ellen küzd, de gyermekkora óta meggyőződéses vegetáriánus és állatvédő is.

Legutóbb tavaly A másik Boleyn lány című történelmi drámában bűvölte el a férfiközönséget. Idén a Brothers-ben láthatjuk majd Jake Gyllenhaal és Tobey Maguire oldalán.

Samantha Morton

Ki feltételezné a bájos, 32 éves sztárról, hogy tinédzserkorában több javítóintézetet is megjárt, sőt, egy alkalommal bedrogozva megfenyegetett egy idősebb lányt, hogy megöli? Pedig így volt, de a problémás gyerek- és kamaszévek után Samantha megtanulta fékezni dühkitöréseit, átalakította életszemléletét, és kemény munka árán sikeres színésznővé vált. A lehető legváltozatosabb szerepekben mutatta meg tehetségét, ezek közül az egyik legrendhagyóbb karaktert Steven Spielberg 2002-es sci-fijében, a Különvéleményben játszotta Tom Cruise oldalán.


Agatha egy jóstehetséggel rendelkező mutáns, aki a rendőrség szolgálatában áll. Látomásai segítségével megakadályozzák a jövőben bekövetkezendő bűncselekményeket.

Samantha a különleges szerep kedvéért hajlandó volt leborotváltatni a haját. A riadt tekintetű, ormótlan férfiruhákba bújtatott, kopasz lányban alig lehet felismerni a dús idomú, elragadó arcú színésznőt, aki a U2 Electrical Storm című videoklipjében ugyanabban az évben gyönyörű szirént alakított.

Cate Blanchett

Cate Blanchettnek megvan az a kiváló színészi adottsága, hogy villámgyorsan tud elbájoló szépségből riasztó csúfsággá változni. A negyven éves ausztrál sztár 2001-ben A Gyűrűk Ura légies Galadrieljeként nézők tízezreit varázsolta el szerte a világon. Egy évvel később azonban A gyilkosok is a mennyországba mennek Philippájaként már egészen más okból nyújtott felejthetetlen látványt. Tom Tykwer filmjének egy részében ugyanis kopaszon szerepel az elragadó színésznő. Karaktere, egy Olaszországban élő angoltanárnő férje halála miatt akar bosszút állni a drogmaffián egy házilag fabrikált bombával.


A merénylet balul sül el, és Philippából üldözött bűnöző lesz. Cate a tőle megszokott drámai erővel jeleníti meg a kétségbeesett asszony küzdelmeit, bár azt azért el kell ismerni, hogy tar koponyájával kissé ijesztő látványt nyújt.

Andrew Upton forgatókönyvíró hitvesét - és három fiuk büszke mamáját - legutóbb a Benjamin Button különös életében nyújtott alakításáért jelölték több filmes elismerésre. Legközelebb a 2010-es Robin Hood női főszereplőjeként láthatjuk Russel Crowe oldalán.

Ezt is szeretjük