66 és fél milliárdot keresett - Meglepődsz, melyik színész kereste a legtöbbet tavaly
A Forbes elkészítette a legjobban fizetett hollywoodi színészek listáját.

george-clooney-anyja-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Forbes magazin nyilvánosságra hozta a legjobban kereső színészek listáját. Elég meglepő eredmény született, ugyanis az első helyezettre nem sokan számítottak.

Milliárdokat keresett, mégsem szerepelt egy filmben sem

A lista élén George Clooney végzett, aki 239 millió dollárt, átszámítva 66 és fél milliárd forintot tett zsebre tavaly óta. Ez azért érdekes, mert az 57 éves sztár utolsó filmje a Pénzes cápa című thriller volt, ami 2016-ban került a mozikba. 2017-ben viszont csak Nespresso-reklámokban tűnt fel. Bár jelenleg forgat egy minisorozatot Catch-22 címmel, az alkotás csak 2019-ben jelenik majd meg.

Az első két helyezett, Dwayne Johnson "The Rock" és George Clooney.
Az első két helyezett, Dwayne Johnson "The Rock" és George Clooney.

Clooney a bevételének nagy részét nem a kávékapszulákat gyártó márkának köszönheti, hanem a Casamigos nevű vállalatának, mely szeszes italokat gyárt. A céget még 2013-ban alapította több üzlettársával, az italeladásokból származó összeg a bevételének körülbelül 97%-át fedi le.

A második helyezettet Clooney-val ellentétben számtalanszor láthattuk a mozikban 2017-ben és 2018-ban is. Dwayne Johnson, becenevén The Rock 124 millió dollárt, azaz 34 és fél milliárd forintot keresett tavaly. 2017-ben ő volt a Baywatch, a Halálos iramban 8, illetve a Jumanji: Vár a dzsungel című filmek főszereplője, 2018-ban pedig a Rampage: Tombolás, illetve a Felhőkarcoló című akciófilmben láthatták őt a magyar nézők. Jelenleg egyébként ő számít Hollywood első számú akciósztárjának, csak az IMDB-listáján tíz filmre van leszerződtetve 2019-ig.

A harmadik helyezett Robert Downey Jr. lett, 81 millió dollárt keresett, azaz 22 és fél milliárd forintot. A listán helyet kapott még Jackie Chan, ő átszámítva 12,6 milliárd forinttal lett gazdagabb, illetve Will Smith is, aki 11,6 milliárd forintot gyűjtött össze.

A színésznők közül Scarlett Johansson lett a legjobban fizetett sztár, ő 40 és fél millió dollárt, azaz 11 milliárd forintot tehetett zsebre. A női színészek listáján olyan hírességek szerepelnek, mint Angelina Jolie - 7,7 milliárd forint -, Jennifer Aniston - 5,3 milliárd forint -, illetve Jennifer Lawrence - 5 milliárd forint.

Ezt is szeretjük