Milliókat keres Simon Cowell, a tévés tehetségkutató zsűritagja
A Forbes ezúttal a legtehetősebb tévések listáját közölte, melynek első helyén az American Idol zsűritagja áll.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Forbes szereti minden évben összeállítani a leggazdagabbak ilyen-olyan listáját. Legutóbb a leggazdagabb tévések kerültek sorra. Vagyis, hogy az elmúlt esztendőben - pontosabban 2008. június 1-jétől 2009. június 1-jéig - ki vitte haza a legtöbb pénzt a televíziós műsorvezetők és sorozatsztárok közül.

Ami a végeredményt elnézve rögtön megállapítható, az az a tény, hogy manapság lényegesen kifizetődőbb egy sikeres valóságshow-t vezetni, mint egy széria szereplőjeként parádézni. De nézzük a listát.

Amint azt sejteni lehetett, első helyen áll a híres-hírhedt Simon Cowell, aki mind az X Factor illetve Britain's Got Talent című brit, mind pedig az American Idol tengerentúli énekes tehetségkutatóban zsűrizett és zsűrizik még mindig. Az ötvenéves férfi kíméletlenül bánik a versenyzőkkel, és cseppet sem köntörfalaz, amikor vaskos véleményét a szemükbe vágja.

Imádják utálni

De talán éppen ez az, amiért az American Idol legutóbbi, azaz nyolcadik évadában a lankadó érdeklődés ellenére még mindig képes volt 27 millió nézőt a képernyők elé ültetni hétről hétre. Cowell emellett televíziós- és zenei producer, az általa alapított Syco lemezkiadó több tehetséget - Leona Lewis, Il Divo - is albumhoz segített. Mindezzel 75 millió dolláros vagyonra tett szert tavaly.

A lista második helyén az ingatlanmágnásból lett reality-házigazda, Donald Trump áll az Apprentice című műsorral. Ennek lényege, hogy a jelentkező 16 ifjú üzletember és -asszony megpróbálja meggyőzni Trumpot, hogy éppen az ő üzletébe fektessen - egy hasonló műsorpróbálkozás egyébként hazánkban is volt néhány éve.

Millióit ajánlja fel

Az Apprentice-ben epizódról epizódra kiesnek az emberek, míg végül a nyertessel egy 250 ezer dollárra szóló egyéves szerződést ír alá a műsor házigazdája, egyben a licenc tulajdonosa. A több országban is sikerrel futó műsor bevételeivel, továbbá különféle termékreklámokkal Trump 50 millió dollárt keresett az említett időszakban.

A harmadik helyre szintén egy műsorvezető került a maga 38 millió dollárjával - a 34 éves Ryan Seacrest rengeteg show-t vezet, az American Idoltól különféle vörös szőnyeges eseményekig. Ezenfelül ő maga is kreál különféle valóságshow-kat, mint a Kardashian család életéről szóló Keeping Up with the Kardashians, illetve a Denise Richards: It's Complicated műsort.

A negyedik és ötödik helyen viszont két sorozatszereplő áll: Charlie Sheen a Viasat 3 műsorán látható Két pasi - meg egy kicsiben játszott szerepéért 21 millió dollárt, míg Steve Carell a The Office-béli alakításáért 20 millió dollárt vihetett haza.
Ezt is szeretjük