A 20. század legcukibb sztárkutyusai

Íme, 4 aranyos és felejthetetlen szőrmók, aki szupersztárokat megszégyenítő hírnévre tett szert karrierje során.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Toto

Az 1939-es Óz, a csodák csodája a filmtörténet egyik felejthetetlen klasszikusa, ami a mai napig előkelő helyen szerepel a legjobb filmeket felsorakoztató listákon. A gyönyörű mesefilm egyik legbájosabb szereplője a Toto nevű kiskutya volt, akit az MGM mozijában egy Terry nevű cairn terrier keltett életre.


A stúdió bőkezűen honorálta a kis kedvenc erőfeszítéseit, ugyanis heti 125 dollár fizetést kapott, miközben például az éneklő törpék csak 50 dollárt kerestek.

A forgatás közben a cuki Terry egy kellemetlen baleset következtében eltörte mancsát, mert a gonosz boszorkány egyik őrzője véletlenül rálépett. Emiatt aztán Terry-t egy másik zabálnivaló kutya helyettesítette, amíg fel nem épült sérüléséből.

A nézők annyira imádták a fekete terriert a filmben, hogy gazdája végül hivatalosan is Totóra változtatta a nevét. Toto filmes karrierje ezek után szépen ívelt felfelé, és a kis állat végül 13 szerep után, 1944-ben hunyt el. 10 éves volt.

Rin Tin Tin

A legendás németjuhász sorsa és pályafutása elképesztően alakult. Rin Tin Tint két hónappal az első világháború vége előtt Lee Duncan tizedes találta meg egy szétbombázott francia kutyaólban.

Nevét egy olyan babáról kapta, amiket a francia gyerekek adtak az amerikai katonáknak, hogy szerencsét hozzon nekik. Duncan annyira megszerette a sötét szőrű kutyust, hogy magával vitte Los Angeles-be.


A Rinty-nek becézett kis kedvenc nagy ügyességről tett tanúbizonyságot, az embereket különféle trükkökkel kápráztatta el, arról nem is beszélve, hogy hatalmasakat tudott ugrani. Filmes pályafutását is ennek köszönheti, Charles Jones producer ugyanis az utóbbi miatt figyelt fel rá, és azonnal szerepet ajánlott Rin Tin Tinnek. A húszas-harmincas években számos filmben bukkant fel hosszabb-rövidebb időre, a legenda szerint pedig 14 éves korában Jane Harlow karjaiban távozott az örök vadászmezőkre - 1932-ben.

Gus

Gus olyan kis csúfság volt életében, hogy tavaly méltán érdemelte ki a világ legrondább kutyájának járó díjat. Ennek ellenére mégis milliók imádták világszerte, hiszen nem minden a külsőség. Gus pedig egy különleges és kedves személyiség volt, aki még a látványától ódzkodókat is pillanatok alatt levette a lábáról. Nehéz sors adatott meg neki, mert egy macska kaparta ki bal szemét, hátsó lábát pedig egy tumor miatt veszítette el.


Gazdája, Jeanenne Teed a díjjal járó 1600 dollárt kemoterápiára fordította, ám az állatorvosoknak végül sajnos nem sikerült megmenteniük. Amikor Teed-del közölték, hogy Gus-nak már csak napjai vannak hátra, a hölgy elvitte a tengerpartra, hogy együtt ünnepeljék meg győzelmét, illetve, hogy halála előtt annyi boldogságot szerezzen neki, amennyit csak tud. Gus akkor már nagyon lefogyott, és nem bírt enni, ám nagyon jól érezte magát szeretett gazdija társaságában.

Tyson

Az imádnivaló bulldog már modern korunk egyik legismertebb kedvence, aki a mai napig a Youtube egyik legnépszerűbb sztárja. Tyson ugyanis minden segítség és kiképzés nélkül 2001-ben megtanult gördeszkázni - a kis szőrmók olyannyira elsajátította ezt a sportot, hogy az már hihetetlen! Magabiztosan pattan fel a guruló deszkára, és hajtja meg aprócska lábaival, hogy a még nem kifejezetten állatbarátok is azonnal elolvadnak tőle.

Tysont a mai napig rendszeresen meghívják különféle tévéműsorokba - egyik legnézettebb produkcióját Oprah Winfrey talkshow-jában csodálhatta meg Amerika. Természetesen a filmszerepek sem kerülték el, a cuki bulldogot eddig két filmben láthattuk.

A Dogtown uraiban a néhai Heath Ledger mellett tűnt fel, míg az Undiscovered-ben a kritikusok a színészekkel szemben csak az ő alakítását emelték ki, amit a kiemelkedően tehetséges jelzővel illettek. Fizetése tehát nem véletlenül volt napi 1000 dollár!

OLVASD EL EZT IS!

  • nicolas cage
  • mark wahlberg

Sosem látott belső fotók

  • sophie marceau
  • romy schneider

A 20. század 3 legbujább színésznője

  • javier bardem
  • rudolph valentino

A 20. század 3 legszebb férfifelsőteste

Ezt is szeretjük