5 szilikonbombázó megdöbbentő leépülése
Hogyan lesznek a bálványozott szexszimbólumokból néhány év alatt bányarémek, akiket már csak a smink tart össze?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Íme, öt olyan bombázó, aki egy évtizeddel ezelőtt bármelyik pasit könnyedén levette volna a lábáról, ám megdöbbentő átalakulása miatt manapság már alig lehet ráismerni.

Az egykor vonzó hölgyek ugyanis túlzásba vitték a plasztikáztatást, minek köszönhetően mesterséges guminőknek néznek ki. De akad olyan is, aki elhanyagolta magát, elhízott, vagy éppenséggel a korral járó tünetekkel nem tud mit kezdeni.

Shauna Sand

A 38 éves szőkeségről nehéz elképzelni, hogy háromgyerekes anya, hiszen sem a viselkedése, sem a kinézete nem ezt tükrözi. Az amerikai playboy-nyuszi manapság már csak zajos balhéival tud reflektorfénybe kerülni. Részeg tivornyáival, ízléstelen villantásaival és önmagát nevetségessé tévő megnyilvánulásaival Shauna Sand nem az a kifejezett mintaanya, lerobbant külseje pedig legelszántabb rajongóit is megrémíti.

Pedig a szöszi kebelcsoda sokat ígérő tehetségnek indult. Balettozott, sikeres modellkarriert futott be, sőt, egyetemi diplomát is szerzett. Számos filmben szerepelt, legnagyobb sikerét azonban 1996 Miss Májusaként érte el a Playboy hasábjain. Meghódította a kilencvenes évek ügyeletes sármőrjét, Lorenzo Lamas-t, feleségül ment hozzá, és három kislányt szült neki. A frigy azonban nem bizonyult hosszú életűnek, hat év elteltével benyújtották a válópert.


A válás óta Shauna mintha egyre lejjebb csúszna a lejtőn. Féktelen, mint egy lázadó tinédzser, külseje viszont olyan lestrapált, mint egy kiöregedett örömlányé. A mértéktelen plasztikáztatás megbosszulta magát.

Ami nevetségesen felpumpált mellein és ijesztően szétszabott arcán látszik meg leginkább. Túltöltött ajkaival úgy fest, mint egy guminő, a botoxtól csaknem szétreped az arca, és az embernek az az érzése támad, hogy már csak a töménytelen smink tartja össze széteső vonásait.

Nicole Eggert

A Baywatch hajdani bombázójának milliók által csodált teste drasztikus átalakuláson ment keresztül az utóbbi időben. A 37 éves amerikai színésznőnek ma már legalább három számmal nagyobbat kellene vásárolnia a legendás piros fürdőruhából, és még akkor sem biztos, hogy bele tudná préselni magát. Nicole Eggert a népszerű sorozat harmadik és negyedik évadában - 1992 és 1994 között - bűvölte el a férfiközönséget a bájos és szexi Summer Quinn vízimentő szerepében.

Bizonyára sokan emlékeznek 1995-ből Sugar Ray Lemonade and Brownies lemezének borítójára is, melyen a dögös szőkeség anyaszült meztelenül pózolt. Ezt követően azonban alig kapott felkéréseket, a tétlenségnek pedig meglett az eredménye.


Nicole ijesztően elhagyta magát, és úgy tűnik, nem különösebben izgatják egyre szaporodó úszógumijai. Ironikus módon most talán épp a plusz kilók segítik vissza az egykori Baywatch-bombázót a reflektorfénybe. A VH1 csatorna szeptemberben jelentette be, hogy a sztárok fogyókúráját bemutató Celebrity Fit Club következő évadában Nicole is szerepel majd.

A Barbie-ikrek

A bombázó nővérek 1991 szeptemberében és 1993 januárjában mutatták meg meztelen bájaikat a Playboy-olvasóknak. Népszerűségüket mi sem mutatja jobban, mint az, hogy mindkét szám a legnagyobb példányszámban eladott amerikai magazinok közé került. A 46 esztendős Shane és Sia azóta is váltig állítják, hogy a kilencvenes évek nőideáljának tökéletesen megfelelő alakjukat és arcvonásaikat nem ügyes sebészeknek, hanem a géneknek köszönhetik.

Ezt elég nehéz elhinni, különösen, ha lufiméretű kebleikre, valamint duzzadt ajkaikra téved az ember tekintete. Hosszú combjaikkal, darázsderekukkal, 90 D-s melleikkel és hosszan leomló, szőke fürtjeikkel a kaliforniai szexbombák sikereik csúcsán valóban úgy festettek, mint két életre kelt Barbie-baba.


Az ötvenedik évük felé közeledve azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Shane és Sia a plasztikai műtétek rabjai, bármilyen bőszen állítják is az ellenkezőjét. Szétbotoxozott arcuk, formátlanná pumpált piócaszájuk és megereszkedett műmelleik lassan Donatella Versacéhoz teszik hasonlóvá az egykori szexszimbólumokat.

Erika Eleniak

Úgy látszik, a Baywatch-bombázók háza táján nem ritkaság, hogy a piros fürdőruha szögre akasztása után elkezdenek szaporodni a kilók. Erika Eleniak, minden idők legszexisebb vízimentőinek egyike is így járt. A negyven éves amerikai színésznő playmate-ként kezdte karrierjét, a filmszakma a magazinban aratott sikerei után figyelt fel rá. 1989-ben mutatta be pucér bájait Hugh Hefner lapjában, röviddel ezután pedig megkapta a Baywatch női főszerepét.

A dús szemöldökű és keblű Shauni a férfiközönség kedvence volt egészen 1992-ig, amikor a még szőkébb és még bögyösebb Pamela Anderson váltotta fel a képernyőn. Erika ezután többnyire B-kategóriás filmekben szerepelt, egyetlen fontosabb mozija az Úszó erőd volt Steven Seagal oldalán. Az ezredforduló után azonban egyre kevesebb felkérést kapott, ezzel párhuzamosan pedig rohamosan hízni kezdett.


Három éve ő is szerepelt a Celebrity Fit Clubban, és, bár valamennyit sikerült fogynia, a híres piros úszódresszbe valószínűleg ő sem tudná belepréselni magát. Az elhízott, öregedő hírességre ma már a kutya sem kíváncsi, annak ellenére, hogy nemrégiben saját honlapján árverezte a róla készült Playboy-fotókat.

Pamela Anderson

A lerobbant szilikonbombázókat bemutató összeállításból természetesen nem maradhat ki a szőke plasztikakirálynő, Pamela Anderson sem. A 42 éves kanadai szőkeség 1990-ben, Miss Februárként indult el a világhírnév útján. 1992-ben húzta fel először ingerlő - és persze agyonszilikonozott - domborulataira az ikonikus piros fürdőruhát. C.J. Parker, a Baywatch legdögösebb vízimentőjének szerepében egy csapásra a kilencvenes évek ügyeletes szexszimbóluma lett.

Sajnos azonban az idő mindenki kedvenc Pammyje felett is eljárt. Züllött életmódja, súlyos betegsége és a Tommy Lee-vel folytatott se vele, se nélküle kapcsolata durva nyomokat hagyott a sztár egykor bálványozott alakján. Ráadásul a túlzásba vitt plasztikáztatás is most kezdi megbosszulni magát.


Pamela hajdan bombázó teste egyre jobban eltorzul, bőre vénasszonyosan löttyedt és narancsbőrös, de a legszörnyűbb mégis ráncos és püffedt arca, amit mintha már csak a smink tartana össze.

A színésznő elmondása szerint mára kiábrándult a plasztikai műtétekből. Ha ez a nagy felismerés pár évvel korábban jön, ma talán nem nagymamakorú önmagával kellene szembenéznie, amikor a tükörbe pillant.

Ezt is szeretjük