Lady Gaga feldühítette rajongóit: az énekesnőt keményen szapulják a tettéért
Lady Gaga kampányvideója balul sült el.

lady-gaga-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

November 3-án tartják az Egyesült Államokban az elnökválasztást, így nem kell sokat várni, hogy kiderüljön: a republikánus Donald Trump vagy a demokrata Joe Biden nyeri a választást. A hírességek nem győzik motiválni az embereket, hogy szavazzanak.

Bár hazánkban a híres emberek zöme magánügyként kezeli, kire adta le a voksát a választásokon, Amerikában pont az ellenkezője jellemző, sőt sokan el is várják a sztároktól, hogy foglaljanak állást a politikai kérdésekben, és közszereplőkként vállalják fel nyíltan, kit támogatnak. Így tett Lady Gaga is, aki az elmúlt napokban szinte folyamatosan arra kérte rajongóit, hogy ne felejtsenek el szavazni, ám az egyik videója nagyon kiakasztotta rajongóit, meg is kapta a magáét.

Lady Gaga választásra buzdító videója balul sült el

A 34 éves énekesnő Joe Bident támogatja, így az ő népszerűsítése céljából készítette videóit. Az egyikben a csatatérállamok lakosait szólította meg. Ingázó vagy csatatérállamoknak nevezik azokat, amelyekben nagyon szoros a küzdelem a demokrata és a republikánus párt jelöltjei között, így azok kiemelten fontosak a választások idején, ide tartozik például Arizona, Florida, Minnesota vagy Pennsylvania. Vannak olyan tagállamok is, amelyeknek szavazópolgárainak zöme hosszú évtizedek óta a demokratákra vagy a republikánusokra teszi le a voksát, Kalifornia, New York vagy éppen Washington Biden felé, míg Texas, Mississippi vagy Alabama Trump felé húz.

Gaga egy nagy autó előtt, sörrel a kezében, terepmintás szettben és napszemüvegben mondta el, hogy ő Amerikáért szavaz, így Bident támogatja, a csatatérállamok lakosait is arra kérte, hogy tegyenek hozzá hasonlóan. A rajongók egyből kiszúrták, hogy az énekesnő láthatóan a bevésődött sztereotípiák alapján öltözött be így, ezzel is gúnyt űzött a vidéki emberekből, akiket Amerikában a redneck csúfnévvel illetnek.

"Na pont az ilyen mutatványok miatt fog újra Trump nyerni. Az átlagos, szorgalmas amerikaiaknak tele a hócipőjük azzal, hogy a sztárok folyton azon gúnyolódnak rajtuk, hogyan öltözködnek, vezetnek, esznek, isznak, illetve mit dolgoznak, és hol élnek" - fogalmazta egy kritikusa.

Más embereket sem nyűgözött le a videó: "ez az egyik legostobább videó, amit az egész választási időszak alatt láttam. Most gyártottál le egy reklámot, ami azt támogatja, hogy újra Trump legyen az elnök." "Sosem volt teherautóm, nem viseltem terepmintás ruhát, és nem is szeretem a sört, szóval, ha azt hiszed, hogy pont így viselkedik egy Trump-támogató, akkor nagyot tévedtél. Mi is kijártuk az egyetemet, nem mellesleg keményen dolgozó emberek vagyunk, akik szeretik a hazájukat, de azért aranyos próbálkozás volt, Gaga!" "Bármennyire is imádlak, de ez a videód nagyon ciki. Hamisnak érzem, és inkább arra motivál, hogy el se menjek szavazni. Őszintén kívánom, hogy a jövőben inkább ne politizálj, elvonja a figyelmet a tehetségedről" - írták a twitterezők.

Lady Gaga és édesanyja

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Lady Gaga édesanyja.

Ezt is szeretjük