Címlapon pózol a szuperszexi félkarú modell, Kelly Knox
A bombázó szőkeség bebizonyítja, testi hiányossága sem akadály, hogy a szépségiparban sikert érjen el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a BBC3 televízió különös szupermodell-kereső műsort indított útjára.

Szép, mint bármelyik címlaplány

A Britain’s Missing Top Model célja az volt, hogy hátrányos helyzetű, ámde végtelenül csinos hölgyekkel mutassák meg, egy hiányzó kar vagy bénult lábak nem lehetnek akadályai annak, hogy valakiből modell váljon, csak erős akarat kell hozzá.

Verseny az egyenjogúságért

Több száz fiatal nő jelentkezett a különös megmérettetésre, aki közül nyolcan maradtak a döntőben, a legváltozatosabb fogyatékosságokkal – volt közöttük süket, mozgáskorlátozott és agysérült is. Hat hétig versengtek a hölgyek – néhány hete egyiküket be is mutattuk, aki balesetben veszítette el a karját -, eközben mindenféle kihívással találkoztak, melyek a modellszakmában érhetik őket.

Végül néhány napja egy szakavatott zsűri választotta ki a legrátermettebbet, Kelly Knoxot, akit nyereményként a Take 2 Model Management modellügynökség szerződtetett, és a Marie Claire magazin legújabb számának címlapját is az ő fotója díszítheti. A 23 éves győztes nem elveszítette, neki sosem nőtt ki a bal karja könyöktől lefelé, ami bár orvosai szerint nem genetikai hiba, állítólag, főként lányoknál esetenként előfordul.

Ennek ellenére hét évesen elhatározta, soha nem fog műkart viselni, hogy takargassa hiányosságát – már csak azért sem, mert önmagára sem úgy gondol, mint mozgássérültre.

- Otthon nem használjuk a mozgássérült elnevezést. Sosem tettük és nem is fogjuk. Én sem érzem annak magam, de a társadalom állandóan rokkantnak titulál – véli a szépség.

Aki annak a reményének is hangot adott, hogy talán sikerül győzelmével más, nem átlagos lányoknak is kitaposnia a modellszakmához vezető utat.

Ezt is szeretjük