Meglepő, mi a királyi család szokása karácsonykor: a fura tradíció az 1900-as évek eleje óta létezik
Erzsébet királynő nagyapjához hasonlóan gondoskodik arról, hogy minden vendége eleget egyen.

erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi család tagjai a hagyományok szerint az ünnepekre elhagyják Londont, és a norfolki Sandringhamben karácsonyoznak együtt. 

2020-ban a koronavírus-járvány miatt ez a hagyományuk elmaradt, helyette mindenki a saját otthonában ünnepelt, és sajnos idén is rendhagyó módon ünnepelnek. A királynőt a windsori kastélyban látogatják meg idén a szerettei, de remélhetőleg 2022-ben már helyre áll a rend.  Eddig ha Sandringhamben összegyűlt a család, az ajtón belépve az első dolgaik között szerepelt, hogy megmérjék a súlyukat.

Ezért kell a királyi család tagjainak kötelező méredzkedésen részt venniük 

A karácsonyi időszakban komoly kihívást jelent, hogy az ember ne szedjen fel magára egy kis felesleget, hiszen nem egyszerű napokig ellenállni a finom falatoknak. Az karakterfüggő, hogy ki mennyire figyeli a súlyát a két ünnep között, de az viszont általánosságban elmondható az emberek zöméről, hogy annak örülnek, ha a nagy evések közepette egy gramm pluszt sem szednek fel. A királyi családnál kicsit másképp működik ez, ugyanis náluk elvárás a hízás.

Erzsébet királynő nagyapja, VII. Eduárd király találta ki ezt a hagyományt.
Erzsébet királynő nagyapja, VII. Eduárd király találta ki ezt a hagyományt.
Fotó: Ernest H. Mills / Getty Images Hungary

A súlymérést Erzsébet királynő nagyapja, VII. Eduárd király találta ki még az 1900-as évek elején, írta meg a Grazia.  Azért teremtette meg ezt a hagyományt, mert a király gondoskodni akart arról, hogy minden családtagja elegendőt egyen karácsonykor.

Mivel Erzsébet királynő igazi hagyománytisztelő, így a mai napig él ez a különös tradíció a családban. Ő is mindent megtesz annak érdekében, hogy a vendégei tényleg jól érezzék magukat, ha Sandringhamben ünnepelnek. Senki nem bújhat ki a hagyomány alól, mindenkinek kötelező az antik eszközön megméredzkednie.

Mindenkinek kötelező részt vennie a mérlegelésen.
Mindenkinek kötelező részt vennie a mérlegelésen.
Fotó: Stephen Pond / Getty Images Hungary

Arról nem esett szó a cikkben, hogy pontosan hány kiló plusszal elégedett az uralkodónő, azonban ezt a tradíciót a Kristen Stewart főszereplésével elkészült Spencer című mozifilm is ábrázolja. Az alkotásban egy-másfél kiló hangzott el. Pontosan rögzítik, hány kilósak voltak a vendégek az érkezéskor, és azt is megvizsgálják, mennyi súllyal hagyják el a királyi birtokot.

Ezt eszik karácsonykor a királyi család tagjai

Összeállításunkban megnézheted, milyen ételcsodák kerülnek az uralkodói család asztalára a szeretet ünnepén - mi azt sem tudjuk, mit választanánk az ínycsiklandó fogások közül!

Ezt is szeretjük