Elhízott csúfság lett az egykori szexbombából

Képekben az átváltozás

A nyolcvanas évek egyik legdögösebb színésznője megdöbbentően leépült betegsége és alkoholizmusa miatt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kathleen Turner 1954. július 14-én született a Missouri államban található Springsfield városában. 


Már gyerekkorában megmutatkozott érdeklődése a színészet iránt, ám háborús veterán apja egyáltalán nem bátorította őt. Ez azonban nem vette el kedvét attól, hogy szerencsét próbáljon Hollywoodban, és a diploma megszerzése után színésznőnek állt.

A hetvenes évek végén debütált egy televíziós sorozatban, majd megkapta az 1981-es A test melege című erotikus thriller főszerepét.

Matty Walker kíméletlen femme fatale-jának megformálásával egy csapásra körülrajongott szexszimbólummá vált, mély hangja miatt pedig a fiatal Lauren Bacallhoz kezdték hasonlítani.

Az Oscart végül nem kapta meg

A nyolcvanas években olyan további emlékezetes alakításokkal örvendeztette meg a mozirajongókat, mint a Szenvedélyes bűnök titokban prostituáltként élő divattervezője, illetve az Előre a múltba című zenés vígjáték Peggy Sue-ja.

Ez utóbbi megformálásáért Oscar-díjra is jelölték, ám az arany szobrot abban az évben Marlee Matlin kapta az Egy kisebb isten gyermekeiért.


Népszerűségét olyan további sikeres alkotásokkal betonozta be, mint A smaragd románca és A Nílus gyöngye című kalandfilmek, illetve A Prizzik becsülete és A rózsák háborúja. A kilencvenes évek elején azonban egy gyötrő betegség törte derékba karrierjét: súlyos ízületi gyulladást diagnosztizáltak nála az orvosok.

Alkoholista lett

A mintegy egy évtizeden át tartó kezelés mellett alig maradt ereje dolgozni, ráadásul a testi és lelki megpróbáltatások miatt egyre többet ivott.

Az alkoholizmus és a mozgáshiány miatt pedig az egykor ellenállhatatlanul vonzó színésznő megdöbbentően elhízott és megcsúfult. Pokoljárása csak a kilencvenes évek végén ért véget, amikor a korszerű gyógyszereknek köszönhetően sikerült meggyógyulnia.

A megpróbáltatások több mint két évtizedes házasságát is kikezdték. Turner 1984-ben ment feleségül Jay Weiss üzletemberhez, egyetlen gyermekük, Rachel Ann pedig 1987-ben született meg. A színésznő alkoholizmusa miatt egyre elviselhetetlenebb lett, amit egy ponton túl már a férje sem tudott tolerálni.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

2006-ban állapodtak meg abban, hogy külön folytatják, a válás pedig 2007 decemberében vált hivatalossá. Turner akkoriban azt nyilatkozta, hogy Weiss még mindig az egyik legjobb barátja.

Ezt is szeretjük