Ráismersz? Sosem látott fotók a tini Kate Winsletről

A friss Oscar-díjas színésznőről, Kate Winsletről különleges archív képek kerültek elő.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kate Winslet igazi színészdinasztiából származik - nemcsak a szülei, de a nagyszülők és a nagybátyja is a színpadnak szentelték életüket.

Tízéves korában, és néhány évvel később, egy banán és barátnői társaságában

Az 1975-ös születésű sztár már gyerekkorában tudatosan készült a pályára: színitanodákban képezte magát, majd 11 évesen egy reklámfilmmel került először képernyőre, később szerepelt a BBC sorozataiban is.

A rajongók először Peter Jackson 1994-es Mennyei teremtmények című filmjével figyelhettek fel az akkor 19 éves, gömbölyded színésznőre, aki a két gyilkos kamaszlány egyikét alakította.

A világhír felé hajózva

A következő években nem szabadult a kosztümös szerepektől: Marianne Dashwoodként Oscarra jelölték az Értelem és érzelemben, de játszott a Lidércfényben és Kenneth Branagh Hamletjében is.

Ám a világhírt kétségtelenül az 1997-es Titanic jelentette számára – és a másik főszereplő, Leonardo DiCaprio számára is.

Minden idők legsikeresebb mozifilmje a második Oscar-jelölést is elhozta neki, no és persze rengeteg bulvárhír is íródott hollywoodi színésznőkhöz mérten túlságosan teltkarcsú alakjáról.

Talán a dac is az oka volt, hogy ezután a szókimondó, önálló hősnők felé vette az irányt, és remek filmekkel örvendeztette meg a világot. Az Egy makulátlan elme örök ragyogásában pályája csúcsteljesítményét nyújtotta egy olyan nő szerepében, akiből csak az emlékek törlésével lehet kiszeretni.

A legszexibb sztármamik

Nézegess képeket!

Elolvasom
Az idei év igazi díjesőt hozott a 33 éves színésznő számára: először a Golden Globe-ról távozott két szoborral – A szabadság útjai című moziban a legjobb főszereplőként, míg A felolvasóban a legjobb mellékszereplő kategóriában vihette haza az arany földgömböt.

És 2009-ben végre az Oscar sem maradt ki, élete hatodik jelölését sikerült díjra váltania, A felolvasó náci bűnökkel vádolt asszonyának szerepéért.

Az idők során a kerekded leányzó igazi angol úrinővé – no meg két kisgyermek anyjává - érett, és ha az ember megnézi ifjúkori képeit, akkor rájön, mennyi mindent képes volt megőrizni felnőttként is gyerek-énjéből.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Talán éppen ezért válhatott „nemzedékének legnagyszerűbb angol nyelvű színésznőjévé”, ahogy a New York Magazine filmkritikusa, David Edelstein tartja róla.

Cikkünk a Gabo kiadó gondozásában megjelent 501 filmsztár című kötet megfelelő szócikke alapján készült.
Ezt is szeretjük