Hónapokig külön voltak - Katalin és Vilmos herceg emiatt szakítottak valójában 2007-ben
Katalin hercegné és Vilmos herceg párkapcsolata sem volt mindig tökéletes.

katalin-vilmos-harry-meghan-baba-talalkozas-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011-ben Angliában talán az évtized legjobban várt eseménye volt Vilmos herceg és Katalin egybekelése. Minden a hercegi pár esküvőjéről szólt annak idején: a nagy napon, április 29-én London utcáira több mint egymillió ember vonult ki, a tévés közvetítésre pedig 24 millió brit volt kíváncsi. Ahhoz, hogy ők ketten idáig eljussanak, hogy ország-világ előtt hivatalosan is felvállalják szerelmüket, rengeteget kellett küzdeniük egymásért, a kapcsolatukért.

Bizony, nem volt hullámvölgyektől mentes az álompárként emlegetett Vilmos és Katalin kapcsolata: mindketten egyetemi hallgatók voltak, amikor összejöttek, de 2007-ben, öt évvel szerelmük kezdete után úgy döntöttek, jobb, ha külön utakon folytatják.

Ezért szakított valójában annak idején Vilmos és Katalin

Az elmúlt évek során rengeteg cikk látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy mi okozhatta szakításukat: Andrew Morton A királyi esküvő című könyvéből főként az derült ki, hogy Katalin nem nézte jó szemmel azt, hogy Vilmos sokat bulizik, és más lányokkal is flörtöl. Majd a herceg 2005-ben kezdődő hivatalos utazásai és a hadseregbe való belépése is nehezítette kettejük dolgát. Duncan Larcombe 2017-ben, a William & Kate: The Journey című dokumentumfilmben elmesélte, szerinte miért szakított valójában mindenki kedvenc álompárja.

Vilmos barátai sokszor csúfolódtak Katalinon, amiért nem nemesi származású. Köztudott volt, hogy az elit társaságból sokan kinézték őt, amiért csak középosztálybeli lány volt. Amikor meglátták, különböző kézjeleket mutogattak neki, amiket a stewardessek használnak, ugyanis Katalin édesanyja, Carole Middleton légiutas-kísérőként dolgozott annak idején - nyilatkozta Larcombe a műsorban.

2007 áprilisában Katalin és Vilmos öt év randizás után végül szakítottak, azonban nem tartott sokáig a mosolyszünet. Augusztusban már újra egy párt alkottak, Vilmos herceg pedig a Seychelle-szigetekre vitte nyaralni a kedvesét.

A herceg 2010. október 20-án, egy kenyai nyaraláson kérte meg Kate kezét, édesanyja, Diana walesi hercegné kék zafírral és gyémántokkal díszített gyűrűjét adta Katalinnak. Amikor bejelentették az eljegyzésüket, a közös interjújukban ejtettek néhány szót a szakításról, ami mindkettejük szerint csak a javukra vált: Katalint sokkal erősebbé tette a szakítás, újra rátalált önmagára, Vilmos pedig azt nyilatkozta, nagyon fiatalon, az egyetemi évek elején kerültek össze, keresték önmagukat, és kellett egy kis tér mindkettőjüknek, hogy lássák, mi a legjobb nekik. Szerencsére végül visszataláltak egymáshoz, összeházasodtak, azóta pedig három imádni való gyermekük született.

Erzsébet és Fülöp herceg esküvői fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Erzsébet királynő és Fülöp herceg az esküvőjük napján.

Ezt is szeretjük