Ha így döntött volna Diana hercegnő, talán még most is élne!
Tudtad, mire készült?
Diana és Károly herceg is le akarta mondani az esküvőt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy nem hivatalos életrajzi könyv szerint Károly herceg majdnem lemondta az esküvőt Diana hercegnővel, de Lady Di is csak hosszas rábeszélés után szánta rá magát.

Mindkettejüknek megvolt a véleménye a másikról. Károlynak nem fűlött a foga ahhoz, hogy Diana Spencer személyében egy alig ismert lánnyal álljon az oltár elé, a néhai hercegnő pedig már akkor érezte, hogy jövendőbelije nem hozzá, hanem Camilla Parker Bowleshoz vonzódik.

Egyikük sem akart megházasodni

Károly amiatt is nagyon aggódott, hogy kiderül a titka, és az anyja mit fog szólni hozzá. Catherine Mayer könyve, a Charles: Heart of a King egy bennfentest idéz, aki elmondta, Károly az esküvő előtt kétségbe volt esve, mert Diana egyáltalán nem olyan volt, akit várt.

Az 1981. július 29-i londoni ceremónia előtt öt hónapig voltak jegyesek úgy, hogy nem sokkal korábban ismertették őket össze. Károly egy vidám vidéki lányt várt, de Diana egy rettentően érzékeny, étkezési zavarokkal küszködő nő volt. A brit trón örököse egy bizalmasát a következő szavakkal avatta be: "nem tudom végigcsinálni, nem tudom megtenni".

Diana hercegnő onnan tudta már az esküvő előtt, hogy Károly nem szerelmes belé, hogy talált egy karkötőt, melybe a GF betűk voltak vésve. Arra azonban csak később jött rá, hogy ez a Gladys és a Fred becenév kezdőbetűi, mert így hívta egymást Károly és Camilla.

Diana saját életrajzírójának, Andrew Mortonnak vallotta be, nővérének sírt az esküvő előtt, hogy nem mehet hozzá Károlyhoz, mert ez "teljességgel hihetetlen". A testvérei azonban azt mondták, már késő lenne lemondani az esküvőt, mivel "már az arca is rajta van a kéztörlőkön".

Károly és Diana sem tudott arról, hogy a másikban is kétségek támadtak, így álltak az oltár elé, frigyüket pedig egymilliárd ember követte nyomon. 

Ezt is szeretjük