Károly király újabb áldozatot hozott: 45 év alatt sosem volt még erre példa

Károly király bármennyire is imádja a síelést, idén ki kell hagynia a síszezont.

károly-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Károly királyt májusban koronázzák meg hivatalosan egy ünnepi hosszú hétvége keretében Londonban.

A palota már nagy erőkkel készül a ceremóniára, és annak érdekében, hogy tökéletes legyen minden, az összes olyan lehetséges kockázati tényezőt ki akarják zárni, amely meghiúsítaná a koronázást.

Károly király lemondott a síelésről

Az uralkodó életében már hagyomány, hogy minden év februárjában vagy márciusában Svájcba utazik a barátaival, hogy ott síeljenek, az idei szezont azonban kénytelen kihagyni, írta meg a Daily Mail. Ilyenre még nem volt példa az elmúlt 45 évben.

GettyImages-158098943
Fotó: Mark Cuthbert / Getty Images Hungary

Érthető módon ki akarja zárni annak esélyét, hogy balesetet szenvedjen síelés közben. A legfontosabb számára az, hogy a májusi koronázásra egészséges és fitt maradjon.

Az elmúlt 45 évben volt egy-két veszélyes helyzet, ami akár kárt is tehetett volna Károly épségében, például 1988-ban Diana hercegnővel és barátaival szintén Svájcban síeltek, ám megtörtént a baj. Lavina temette maga alá egy ismerősüket, Hugh Lindsay őrnagyot, a férfit nem tudták megmenteni.

Nem a biztonság az egyetlen ok, amiért Károly így döntött.

- Sok tényező játszik itt szerepet, nem utolsósorban elég rosszul néz ki, ha valaki a megélhetési válság idején megy síelni, és a király nem túl hivalkodó ember - magyarázta a bennfentes.

GettyImages-1246561190
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

A májusi szertartás előtt két országba is ellátogat, Franciaországban és Németországban is eltölt pár napot, hogy ellássa királyi kötelezettségeit. A hivatalos látogatásokat márciusban teszi meg. Ez lesz az első alkalom, hogy Erzsébet királynő halála óta külföldre utazik.

Károly és Kamilla ezért szidták Vilmosékat

Harry herceg rántotta le erről a leplet.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük