Károly király Diana bizalmasát szerette volna fellépőként a koronázásán: Elton John ezzel az indokkal kosarazta ki

Sorra utasítják vissza a zenészek a Károly király koronázásán való fellépési lehetőséget.

Károly király koronázás zenészek visszautasítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az udvaroncok már gőzerővel készülnek Károly király májusi koronázására, amelyen sztárfellépők is előadnak dalokat az uralkodó tiszteletére.

Ez eddig szép és jó, azonban a Rolling Stone riportjából kiderült, hogy rengeteg A-listás zenész mondott nemet a palota felkérésére. Még Elton Johnt is megkeresték, akiről köztudott, hogy Diana hercegnő egyik jó barátja volt.

A Károly király koronázásán való fellépést visszautasították a zenészek

Elton John jelenleg járja a világot a Farewell turnéjával, amikor a koronázás ünnepi hétvégéjén Németországban lép fel. Nyilvánvalóan nem akarta Károly király miatt összetörni a rajongói szívét, így az időbeosztására hivatkozva visszautasította a palota felkérését. 

Elton John az időbeosztására hivatkozott.
Elton John az időbeosztására hivatkozott.
Fotó: Ian Gavan / Getty Images Hungary

A legnagyobb brit neveket kérték fel, például a 16-szoros Grammy-díjas Adele neve is rajta volt a listán, de inkább nemet mondott. Korábbi riportokból kiderült, hogy az énekesnő egyébként közeli viszonyt ápol Harry herceggel és Meghan hercegnével, így már nem is olyan meglepő, miért hozta meg ezt a döntést.

Adele is nemet mondott a királynak.
Adele is nemet mondott a királynak.
Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images Hungary

Harry Styles neve szintén felmerült, a One Direction zenekarral is már nagyon népszerű volt, szólókarrierje építése óta pedig sikert sikerre halmoz. Három Grammy-díjjal büszkélkedhet, 2022-ben a Harry's House albumának turnéjával járta a világot, még Budapesten is fellépett tavaly nyáron.

Harry Styles jelenleg a tinik elsőszámú kedvence, ám ő sem fog fellépni a király tiszteletére.
Harry Styles jelenleg a tinik elsőszámú kedvence, ám ő sem fog fellépni a király tiszteletére.
Fotó: Kevin Mazur / Getty Images Hungary

A Take That egykori tagja, majd sikeres szólókarriert befutó Robbie Williams is kapott volna lehetőséget, Eltonhoz hasonlóan jelenleg turnézik, de a koronázás idején éppen nincs koncertje. Ennek ellenére kikosarazta a királyi családot. Felmerült annak ötlete, hogy a Spice Girls is színpadra álljon, de ez sem fog megvalósulni.

Bár a legtöbb zenész nem indokolta meg, miért mondott nemet a felkérésre, a szakértők szerint sokan nem akarják, hogy a nevüket a királyi családdal egy lapon emlegessék. Az elmúlt években több botrány is kirobbant a monarchia körül, ide tartoznak András herceg piszkos ügyei vagy Harry herceg és Meghan hercegné drámája.

- A királyi család számos PR-katasztrófával szembesült az utóbbi időben, és mindenkinek, aki fellép a koronázáson, muszáj mérlegelnie, nem fog-e egy ilyen szerepléssel negatív színben feltűnni a rajongói szemében - magyarázta Simon Jones, számos brit zenész publicistája.

Egy PR-cég vezetője pedig azt állította, Károly a fő ok, amiért nemet mondanak. Míg Erzsébet királynőt sokan szerették, a király megítélése messze nem olyan pozitív, mint amilyen édesanyjáé volt. Ha fellépnének a koronázásán, egy életre együtt említenék a nevét Károllyal, ez pedig akár a karrierjüknek is árthat.

Kamilla királyné lánya

Képes összeállításunkban megnézheted Laura Lopes fotóit.

Íme Kamilla királyné ritkán látott lánya: a 45 éves Laura háromgyerekes családanya

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük