71 évesen is bájosan üde az egykori Bond-lány, Karin Dor
A német származású Bond-lány mit sem veszített vonzerejéből, pedig azóta eltelt több mint negyven év.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A német rajongók bizonyára büszkén düllesztették ki mellüket, amikor anno meglátták kedvencüket a sármos Sean Connery oldalán feszíteni, Karin Dor volt ugyanis eleddig az egyetlen germán ajkú sztár, aki szerepet kapott a 007-es ügynök valamelyik megfilmesített történetében.


Bár a 71 éves kora ellenére még mindig bájos színésznő azelőtt és azóta is számtalanszor bizonyította tehetségét mind a filmvásznon, mind pedig a színpadon, sokan mégis a Csak kétszer élsz vörös hajú Helga Brandtjával azonosítják. Aki egyébként csúfos véget ért a kalandos kémfilmben, hiszen végül piranják zabálják fel testét.

Nem lett világsztár

Talán kevesen tudják, de a Bond-mozi után két évvel egy másik emlékezetes amerikai filmben kapott főszerepet: ez volt a Topáz, melyet nem más, mint maga Alfred Hitchcock jegyzett. Saját bevallása szerint majd’ kiugrott a bőréből, amikor megtudta, hogy a hírhedt sztárrendező éppen vele akar forgatni – főleg, mivel tudvalevően a szőkéket szokta előnyben részesíteni.

Mindezen tengerentúli sikerek után azonban mégsem lett belőle nemzetközi filmcsillag, részben annak köszönhetően, hogy a túlhajszoltságtól súlyos gyógyszerfüggőség alakult ki nála, amiből csak nehezen tudott kigyógyulni.

Végül visszatért Németországba – ahol a hatvanas években már rendkívül népszerű sztárnak számított, hiszen a Bond előtt vagy negyven filmben szerepelt -, és többnyire a színpadon igyekezett elvarázsolni a nézőket. Azóta már túl van az ötszázadik fellépésén, repertoárjában pedig klasszikusok éppúgy szerepelnek, mint modern darabok.

Hazájában legendaként tisztelik

Népszerűségét jelzi, hogy tavaly, hetvenedik születésnapja alkalmából Gunther Beth és Barbara Capell direkt a legendának írták a Csak háromszor szeretsz című komédiát. A darab címe bevallottan a híres kémfilmet idézi, de a sztori inkább Dor életébe enged egyfajta könnyed bepillantást. A színésznő ugyanis az idők során háromszor ment férjhez, legutóbb George Robotham rendezőhöz, aki 2007-ben hunyt el.

Természetesen, ha jó szerepet kap, még mindig örömmel lép a felvevőgép elé, mint 2006-ban A másik nő című filmdrámában, ahol egy alkoholistát alakított.- Ugyanazzal a szenvedéllyel játszom a színházban, mint filmen. De a jövőben szeretnék kevesebbet dolgozni. Az egyetlen, amit kívánok magamnak, hogy legyen még elég időm kiélvezni az életet – nyilatkozta tavaly.
Ezt is szeretjük