80 éves lett Karel Gott - Leesik az állad, hogy néz ki most az Eurovíziós Dalfesztivál csillaga
Ma ünnepli a születésnapját a Lady Carneval énekese.

karel-gott-80-eves-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karel Gott nevét 1968-ban ismerte meg a világ, amikor elindult az Eurovíziós Dalfesztiválon Ausztria képviseletében, ugyanis Csehország nem vett részt a versenyen. A rajongók odavoltak a hangjáért, sokan a cseh Frank Sinatraként és Prága aranytorkú sztárjaként emlegették az énekest.

80 éves lett Karel Gott

Legnépszerűbb dala egyértelműen a Lady Carneval volt, ami még ma is fel-felcsendül a retró házibulikban, és a fiatalabb generáció is ismeri, habár valószínűleg a szám előadóját, Gottot, már kevésbé. A sztár stílusa igazán eklektikus volt annak idején, imádta a népművészeti darabokat, a buggyos ujjú ingeket és a különleges szetteket.

Különösen Németországban, Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában volt népszerű, de fellépett már Münchentől Las Vegasig szinte mindenhol. A sztár kedvelte a hölgytársaságot, egészen 2008-ig nem is kötelezte el magát. Ennek ellenére két lánya született korábbi kapcsolataiból, Dominika és Lucie, később pedig fiatal feleségétől, Ivana Gott-tól szintén két lánya, a ma 13 éves Charlotte Ella és a 11 esztendős Nelly Sofie.

2016-ban Gott alaposan ráijesztett a rajongókra, ugyanis akkor rákot diagnosztizáltak nála, és folyton ki-be járt a kórházból. A nyirokrendszerében volt egy rosszindulatú daganat, így kemoterápiás kezelésre is kellett járnia, aminek a segítségével végül sikerült legyőznie a gyilkos kórt. A kezelések után azonban nem volt rendben, a gyomra is sérült, így többször műteni kellett. Akkor a szóvivője, Aneta Stolzová ezt a bejelentést tette:

- Szükséges volt a műtét, Karel Gottnak ugyanis nemcsak az étkezéssel, hanem már a légzéssel is problémái voltak. Ő már visszavágyna a színpadra, azonban ez jó ideig még csak álom marad, egyelőre a gyógyulása a legfontosabb - árulta el az állapotáról akkor.

Legnépszerűbb dala máig a Lady Carneval

Szerencsére azóta teljesen felépült, és nemcsak színpadra tudott állni, hanem még stúdióba is vonult, hogy felvegyen néhány új dalt. A rajongók máig nagyon kíváncsiak rá, azonban azért nyolcvanévesen már szívesebben tölti az idejét a családjával, mint a színpadon. Az idő jót tett neki: sokak szerint még sármosabb, mint fiatalabb korában, amire az Instagram-oldalára feltöltött fotók is tanulságul szolgálnak.

Ő Karel Gott felesége

Ivana 37 évvel fiatalabb, mint a híres énekes, azonban a korkülönbség ellenére is imádják egymást. Nézd meg, milyen gyönyörű nő Karel Gott felesége!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük