Észak-Koreából szökött zsebtolvaj a sorozatban: a valóságban teljesen másképp fest a Nyerd meg az életed színésznője
Jung Ho-yeon pár hét alatt a legnépszerűbb dél-koreai színésznő lett az Instagramon.

nyerd-meg-az-életed-csajszi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 17-én jelent meg a Netflixen a Squid Game, magyarul a Nyerd meg az életed című dél-koreai sorozat, ami a streamingszolgáltató legnézettebb tartalma lett pár hét alatt. 

A történet arról szól, hogy összesen 456 olyan ember kap meghívást egy játékba, akik komoly adósságot halmoztak fel az életük során. A főnyeremény 45,6 milliárd dél-koreai von, ami megváltaná az életüket. Ám a pénzt csak egy ember nyerheti meg, aki viszont kiesik, az életével fizet ezért. 

Jung Ho-yeon divatmodellből lett színésznő

A kilenc epizódból álló első évad milliókat mozgatott meg, ugyanis komoly társadalomkritika húzódik meg a történetben. A csavaros sztori mellett a színészek játéka mellett sem mehetünk el, a Kang Sae-byeokot játszó Jung Ho-yeon például annyira belopta magát sokak szívébe, hogy jelenleg ő a legnépszerűbb dél-koreai színésznő az Instagramon. Jelenleg több mint 13,7 millió ember kíváncsi a posztjaira. Ahogy az alábbi két képen is látható, a valóságban teljesen másképp fest a színésznő.

1
Fotó: Netflix, Instagram/Jung Ho-yeon

A szériában egy Észak-Koreából megszökött zsebtolvajt alakít, akinek az a célja, hogy újra egyesüljön a családjával. Az öccsét ki akarja vetetni egy szöuli árvaházból, édesanyját pedig át akarja szöktetni Dél-Koreába egy komolyabb összeg ellenében.

A 27 éves, feltörekvő sztárnak ez volt a debütáló szerepe színésznőként, előtte modellként kereste a kenyerét. Csupán 16 éves volt, amikor manökenként kezdett dolgozni. A szöuli divathéten úgy dolgozott, hogy semmilyen modellügynökség nem állt a háta mögött. 2013-ban szerepelt a Korea's Next Top Model című műsorban, ezután csak még jobban felfelé ívelt a karrierje.

2
Fotó: Getty Images Hungary

Olyan magazinok címlapján szerepelt, mint a Vogue Girl Korea, a Nyon Korea vagy az Elle Wedding. Az elmúlt években a legnagyobb világmárkák kifutóin vonult, olyan divatházaknak dolgozott, mint a Louis Vuitton, a Marc Jacobs, a Fendi, a Chanel, a Dolce & Gabbana vagy a Burberry. Ezután még több nívós magazin kérte fel egy-egy fotózásra, szerepelt a Vogue brit és amerikai verziójában is, nem csak az ázsiai kiadványokban. Nem csoda, hogy hazájában igazi divatikonnak számít. 

2020 januárjában derült ki, hogy a Saram Entertainment színésznőként szerződtette le. Dél-Koreában az a szokás, hogy a potenciális színészek és zenészek tréningen vesznek részt, ezek akár évekig elhúzódhatnak, mire az illető a világ előtt is bebizonyíthatja tehetségét.

- Tavaly januárban kerültem a jelenlegi színészügynökségemhez, abban az időszakban azt hittem, majd kiképeznek egy bizonyos mértékben, mielőtt dolgozni kezdhetnék. Ennek ellenére már februárban, egy csoportos online chat során az ügynökség vezetője megmutatta nekem a Nyerd meg az életed forgatókönyvét, és megkért rá, hogy jelentkezzek a szerepre, és küldjek át neki egy videót magamról a meghallgatásra. Éppen a New York-i divathéten dolgoztam akkor - nyilatkozta a W Korea magazinnak.

Természetesen megkapta a szerepet, aminek nagyon örült, mégis félt attól, hogy nem lesz elég jó, azonban végül tökéletesen hozta a karaktert. A Nyerd meg az életed című sorozat óriási löketet adott neki, hogy ezen a területen is komoly sikereket érjen el. 

A nagy pénzrablás Tokiójának legdögösebb fotói

Képes összeállításunkban megtekintheted Úrsula Corberó legdögösebb fotóit.

A velünk élő nárcizmus - Hogyan lehet felismerni a nárcisztikus embereket?

A Femina Klub januári vendége Dr. Bánki György pszichiáter szakorvos lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan lehet felismerni a nárcisztikus emberek sajátosságait, valamint segít megérteni nárcizmus mibenlétét, kialakulását, környezetre és társadalomra gyakorolt hatását illetve kezelhetőségét.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. január 16. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük