Tüdőgyulladás végzett vele! Otthonában elhunyt a népszerű tévés
Joseph Wershba a CBS legendás riportere volt, televíziós munkásságáról hollywoodi film is készült.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai CBS csatorna veterán riportere, Joseph Wershba május 14-én hunyt el, életének 90. évében. Az idős tévést Long Island-i otthonában érte a halál, melyet tüdőgyulladás szövődményei okoztak.

Wershba a CBS stúdiójában 1948-ban
Wershba, neje és George Clooney
Időskorában is aktív volt

A riporter személyében olyan legendás tévés személyiséget veszített el az amerikai média, akinek műsorai és riportjai úttörő jelentőségűek voltak a televíziózás fejlődésében.

A CBS legendás riportere volt

Wershba a negyvenes években kezdte a pályát, már 1944-ben, a második világháború alatt is rádiós riporterként dolgozott a CBS-nek. Később a The New York Post újságírója lett, majd a hatvanas években visszatért anyacsatornájához.

1964-től olyan politikai és hírműsorokat vitt sikerre, mint a Hear It Now, a See It Now, a 60 Minutes, a One Of Them vagy a vietnami háború visszásságait feszegető What Happened in Tolkin Gulf.

- Joe igazi régimódi riporter volt és csodás útitárs. Egyetlen hobbija volt, a gyűjtögetés. Gyűjtötte a könyveket és a barátokat, de főleg a barátokat - emlékezett vissza kollégájára a szintén tévés Morley Safer.

Wershba 1988-ban vonult nyugdíjba a CBS-től, de ezután se tétlenkedett - feleségével, Shirley-vel dokumentumfilmes produkciós céget alapított.

Filmben is megörökítették munkásságát

A tévécsatorna nagy öregje jelentős hatással volt nemcsak a televíziós kultúrára, hanem a filmezésre is. Alakját a 2005-ben készült Jó estét, jó szerencsét! című amerikai filmdrámában is megörökítették, Joe Wershbát az Oscar-díjas Robert Downey Jr. alakította, míg nejét a neves amerikai színésznő, Patricia Clarkson.

A legendás tévés egyébként feleségét is a CBS stúdiójában ismerte meg, házasságuk tartósnak és boldognak bizonyult. Két gyermekük született, egy lány és egy fiú, Randi és Donald.

Az idős riportert 63 éves neje, gyermekei, két unokája, bátyja, Charles és az amerikai televíziósok több nemzedéke gyászolja. A neves riportert Farmingdale-ben helyezik örök nyugalomra, a Memorial Parkban.

Ezt is szeretjük