27 évesen lett öngyilkos a Végtelen történet tinisztárja
Jonathan Brandis, aki a Végtelen történet 2-ben Bastiant alakította, 2003 novemberében felakasztotta magát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az öngyilkosság mindig szörnyű, de ha egy fiatal ember vet véget önkezével életének, akkor az még tragikusabb. Különösen, ha csak találgatni lehet, mi is vezetett a borzalmas tetthez. Ez történt Jonathan Brandis egykori gyerekszínésszel is, aki huszonhét éves korában, 2003-ban akasztotta fel magát. Bár levágták a kötélről, másnap belehalt sérüléseibe.

Az 1976-os Jonathan Brandis ötéves korától a showbizniszben mozgott, állítólag több tucat reklámfilmben felbukkant édes pofija. Filmes pályafutását aprócska sorozatbéli szerepekkel kezdte - látható volt például a Bír-lakban is, ahol a szintén gyereksztár Olsen ikrek karrierje kezdődött. 1990-ben került be a Végtelen történet 2 szereplőgárdájába, ahol a mesekönyvet olvasó és megélő Bastian karakterébe bújt.

Gyerekként sikeres volt

Bár a misztikus mese nem volt akkora közönségsiker, mint az első rész, Brandisnek mégis jót tett szakmailag, nem utolsósorban annak is köszönhetően, hogy alakításáért jelölték a Young Artist Awardon a legjobb ifjú mozisztár kategóriában. Még ugyanabban az évben Stephen King Az című horrorjában játszhatott, majd olyan bűbájos tinifilmek következtek, mint a Katicák, avagy hajrá, csajok! és A bajnok és a kölyök - ez utóbbiban egyébként Chuck Norris oldalán szerepelhetett.

Ami azonban valódi tinisztárrá avatta, az a Steven Spielberg produceri bábáskodásával létrehozott SeaQuest DSV sci-fi sorozat volt, melyben a főszerepet osztották Brandisre. Amikor azonban 1996-ban, három év után véget értek a különös óceáni kalandok, a lassan a felnőttkorba érő színész nem igazán találta a helyét.

Felnőttként nem kellett

A filmszerepek elmaradoztak, a meghallgatásokon pedig sorra kudarcot vallott. Egyes források szerint 2002-ben jelentkezett Anakin Skywalker szerepére a Star Wars 2 - A klónok támadása mozihoz, de a producerek végül Hayden Christensen mellett döntöttek. Az pedig, hogy a Hart háborúja című Bruce Willis-moziból kivágták jeleneteit, végképp elkeserítette.

Hogy a sorozatos csalódások és feltételezett depressziója miatt döntött-e végül az öngyilkosság mellett, nem tudni, hiszen nem hagyott búcsúlevelet. A rendőrségi aktákból csak annyi derült ki, hogy 2003. november 11-én a barátai hívták a 911-et, miután rátaláltak felakasztva Los Angeles-i lakása halljában.

Bár a kötélről levágták, majd kórházba vitték, belehalt sérüléseibe. Mindössze huszonhét évet élt.
Ezt is szeretjük