Felesége karjaiban hunyt el! A népszerű híradós súlyos beteg volt
Részletek!
77 éves korában elhunyt a népszerű híradós, John Palmer.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amerika legendás tudósítója, John Palmer 77 éves korában elhunyt. A műsorvezető 40 évig dolgozott az NBC Newsnál, pályafutása alatt jelen volt az elmúlt öt évtized minden fontos eseményénél.

A legendás tévés halálhírét felesége, Nancy erősítette meg, aki elmondta, férje kórházban, ám az ő karjaiban, tüdőfibrózis következtében vesztette életét.

Meghalt a legendás tévés

- Mélyen lesújtva közöljük a hírt, hogy elvesztettük értékes barátunkat és kollégánkat. John zseniális, bátor és fáradhatatlan újságíró volt, aki elhivatottan tudósította a nézőket az elmúlt fél évszázad legjelentősebb eseményeiről - az ötvenes években kezdődő polgárjogi mozgalom első napjaival kezdve egészen a 2001. szeptember 11-i tragédiáig - írta az NBS News a közleményében.

Palmer 1962-ben csatlakozott az NBC News csapatához, amelynek kötelékében 1990-ig maradt. Egy rövid időre szétváltak útjaik, de 1994-ben visszatért, és 2002-ben innen is ment nyugdíjba.

Pályafutása alatt tudósítóként szolgált Chicagóban, Párizsban, Bejrútban és a Fehér Házban is. Ennek az utóbbi munkájának köszönheti feleségét is, ugyanis itt ismerkedtek meg az akkoriban a Nightly News csatorna producereként dolgozó nővel.

Minden nagy eseményről tudósított

John Palmert pályafutása során számtalan díjat kapott, többek között kitüntették például Emmy-díjjal az afrikai éhínségről szóló riportjáért. Több emlékezetes eseményről az ő tolmácsolásában értesült először a világ.

1980-ban Palmer számolt be a Fehér Házból arról, hogy kudarcot vallott a Carter-kormányzat iráni túszmentő akciója. 1986-ban pedig ő közölte a világgal a Challenger űrsikló tragédiáját. A helyszínről adott hírt az 1973-as arab-izraeli háborúról, az arab olajembargóról, Ciprus 1974-es török megszállásáról és az angolai polgárháborúról a kilencvenes években.

Palmert felesége és három lánya gyászolja, akik közül az egyik a Today Show producere - itt kezdte bemondói pályafutását Palmer -, a második lánya szintén a szórakoztatóiparban dolgozik, a harmadik pedig újságíró lett Washingtonban.

Ezt is szeretjük