Elhunyt a Beatles énekesének eltitkolt felesége! Éveken át szenvedett John Lennon mellett
Meghalt John Lennon első felesége.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 40 éves korában gyilkosság áldozatává lett John Lennonnak nem a híres Yoko Ono volt az első felesége. Korábbi nejét, Cynthia Powellt azonban csak kevesen ismerték.

Cynthiának nem volt könnyű élete a világhírű énekes mellett, a háttérből kellett végig néznie, ahogy férje nők millióinak vágyálmává válik. Akkoriban ugyanis divat volt eltitkolni a rocksztárfeleségeket, mert többen bolondultak a zenészekért, ha nőtlennek hitték őket.

John Lennon felesége meghalt

A 75 éves Cynthia tegnap hunyt el spanyolországi otthonában rákban. Fia, Julian a rajongóknak megüzente, mindvégig az asszony mellett volt, és arra kérte az embereket, hogy mondjanak el egy imát édesanyjáért.

A szép szőke lány 18 éves volt, amikor a Liverpooli Művészeti Főiskolán találkozott az akkor 17 éves John Lennonnal.

Rövid ismeretség után Cynthia és Lennon 1962-ben összeházasodtak, nem sokkal ez után pedig megszületett kisfiuk, Julian, aki az énekes autóbalesetben elhunyt édesanyja után kapta a nevét.

A pár 1968-ig volt együtt, de Cynthiának nem volt könnyű élete a híresség mellett. A hirtelen jött népszerűség Lennon fejébe szállt, drogozni kezdett, és számos nővel megcsalta őt.

Így jött a képbe a mindmáig Lennon özvegyeként ismert Yoko Ono is. 1969-ben házasodtak össze, és az énekes haláláig elválaszthatatlanok voltak. Nekik is született egy közös gyermekük, Sean.

A japán származású művész Facebook-oldalán egy négyüket, Seant és Yokót, illetve Cynthiát és Juliant ábrázoló 2010-es fotóval emlékezett meg férje exnejéről.

- Nagyon megrendültem Cynthia halála miatt. Nagyszerű ember és csodálatos anya volt. Hatalmas életkedve volt, és én mindig büszkének éreztem magam, hogy mi, a két nő együtt erősítjük a Beatles-családot. Kérlek, csatlakozzatok hozzám ezekben a szomorú napokban, és küldjünk sok támogatást Juliannek - írta a kép mellé Yoko Ono.

John Lennon egy interjúban azt nyilatkozta Cynthiáról, hogy soha nem szerette, és csak azért vette el, mert a nő teherbe esett. A fennmaradt szerelmes levelei viszont másról árulkodnak.

Ezt is szeretjük