Ez volt a legutolsó fotó John Lennonról - A gyilkosa is rajta van a felvételen
John Lennon 38 évvel ezelőtt hunyt el.

john-lennon-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

John Lennon, a 20. század egyik legtehetségesebb zenésze nagyon fiatalon, negyvenévesen hagyott itt bennünket. A Beatles egykori frontembere tragikus körülmények közt hunyt el, Mark David Chapman oltotta ki az életét fegyverével New Yorkban, 1980. december 8-án. Mindennek már 38 éve.

Ez a legutolsó kép John Lennonról

Az egész világot megrendítette a hír, amikor kiderült, a legendás zenész életét vesztette. Akkoriban az összes sajtóorgánum lehozta az alábbi képet, mely a legutolsó felvétel volt John Lennonról, a fotó jobb oldalán látható férfi pedig a gyilkosa, Mark David Chapman volt.

john-lennon-utolsó-fotója
Fotó: Hungary/Northfoto

Bár ezen a felvételen nem teljesen látszik, a képet akkor készítették, amikor Chapman autogramot kért a sztártól New York leghíresebb luxusháza, a Dakota-ház előtt. A zenész természetesen eleget is tett rajongója kérésének, ezt pedig a szintén ott várakozó lesifotós meg is örökítette. Ezután Lennon és a felesége, Yoko Ono a limuzinjukba szállva elmentek a Record Plant stúdióba, azonban Chapman egy tapodtat sem mozdult a helyszínről. J. D. Salinger Zabhegyező című könyvét olvasta.

John Lennonék a limuzinjukkal körülbelül este 11 órakor érkeztek vissza a helyszínre. Yoko Ono volt az első, aki kiszállt az autóból, őt a híres zenész követte. Chapman ekkor szólította le Lennont, majd pedig több lövéssel kioltotta az életét. A férfit elkapták a rendőrök szörnyű tette után, állítása szerint a Zabhegyező című könyv miatt ölte meg a zenészlegendát. Az alkotás főhősével azonosult, ezért ugyanazokat a dolgokat hajtotta végre, ahogy a történetben is írta Salinger. A mai napig börtönben ül a tette miatt.

Ezt is szeretjük