Ő volt John F. Kennedy élete szerelme: Hitler fejét is elcsavarta a szőke Inga
John F. Kennedy és Inga Arvad szerelme csak egy évig tartott.

john-f-kennedy-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

John F. Kennedy mindig is nagy népszerűségnek örvendett a nők körében, amikor már Jackie Kennedyvel házasok voltak, akkor is előfordult, hogy félrelépett. 

A '60-as évek elején nyílt titok volt, hogy Marilyn Monroe a szeretője, de Audrey Hepburnnel szintén összeszűrte a levet. Még Sophia Lorennek is csapta a szelet, azonban az olasz díva kikosarazta őt. Mielőtt még Jackie-vel összekötötte volna az életét, volt egy nagy szerelme, egy gyönyörű dán újságírónővel járt egy darabig.

Inga Arvad, aki Kennedy mellett Hitlert is elvarázsolta

Inga Arvad Koppenhágában született 1913-ban, gyönyörű teremtés volt, nem csoda, hogy 1931-ben dán szépségkirálynő lett. Szabadúszó újságíróként Berlinben dolgozott egy újságnál, 1935-ben egy különleges lehetőséget kapott, ugyanis interjút készíthetett Adolf Hitlerrel. A diktátort annyira elbűvölte a nő személyisége, hogy még az 1936-os, Berlinben megrendezett nyári olimpiai játékokra is meghívta őt, emellett a tiszteletére egy külön ebédet is tartott, írta meg a The New York Post Scott Farris Inga című könyve alapján. Rajongása jeléül adott ajándékba egy portréképet, amit így írt alá: "barátsággal, Inga Arvadnak."

inga arvad
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

A nő Hermann Göring és Emma Sonnemann eljegyzéséről, illetve esküvőjéről is írt. Imádták a cikkeit, a nácik meg is kérték, hogy kémkedjen nekik, de ezt Arvad visszautasította, nagyon megijedt a helyzettől, így rögtön visszament hazájába, majd 1940-ben az Egyesült Államokba emigrált. Ekkor Fejős Pál magyar rendező felesége volt.

John F. Kennedyvel 1941-ben sodorta össze az élet, Washingtonban mutatta be őket egymásnak Kathleen Kennedy, aki nagyon jó viszonyt ápolt a szőke szépséggel. Hamar kialakult a vonzalom a fiatalok között. John irányításmániás édesapját, az egykori brit nagykövetet, Josephet eleinte nem zavarta a viszonyuk, úgy gondolta, ez csak egy kósza fellángolás, ami nem szól másról a testiségen kívül, azonban tévedett.

- Pár hétbe telt, hogy Inga teljesen kiismerje és megértse őt. Jack erről később meg is jegyezte, sokkal jobban kijött vele, mint bármelyik családtagjával vagy régi jó barátjával - idézett a cikk a könyv soraiból.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kennedy őt tartotta élete szerelmének, még a házasság is szóba jött köztük, meglátogatott egy papot annak érdekében, hogy az egyébként protestáns Arvad megkeresztelkedjen, és felvegye a katolikus vallást.

- Az volt a tervük, hogy elköltöznek egy nyugati ranchre, John pedig tanítani fog egy főiskolán.

Egy év után azonban megszakadt a kapcsolatuk, ebben pedig Jack apjának, Josephnek is benne van a keze. Ő kérte meg a fiát, hogy szakítson Ingával. Az összetört szívű lány John fejéhez vágta, hogy az apja irányítja őt.

Inga Arvad Hitler és John F. Kennedy fejét is elcsavarta.
Inga Arvad Hitler és John F. Kennedy fejét is elcsavarta.
Fotó: Heinrich Hoffmann/Getty Images Hungary, Keystone/Hulton Archive/Getty Images Hungary, CBS Photo Archive/Getty Images Hungary

Ekkortájt az FBI is nyomozott Arvad ellen, ugyanis arra gyanakodtak, miután megtalálták a közös képét Hitlerrel, hogy a nő titokban a náciknak kémkedik, de végül sosem sikerült ezt bebizonyítaniuk. Sőt, teljesen ellenezte a németek politikáját. Végül 1946-ban ment férjhez Tim McCoy színészhez, 1973-ban, hatvanévesen hunyta le örökre a szemeit.

Jackie Kennedy fiatalkori fotókon

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű volt tinikorában Jackie Kennedy.

Ezt is szeretjük