Gondoltad volna? Nyíltan meleg a Batman-filmek sztárja
Joel Schumacher, a Batman-filmek rendezője karrierje során nem titkolta el, hogy a saját neméhez vonzódik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodban a homofóbia és a kiközösítés ellenére bőven akadnak olyan sztárok, akik sosem titkolták a közvélemény előtt, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Az olyan színészek mássága, mint Richard Chamberlain vagy Neil Patrick Harris, köztudott, ám ugyanez nem mondható el a rendezőkről.

Néhány hete mi is megírtuk, hogy az akció-és katasztrófafilmek világhírű rendezője, Roland Emmerich is nyíltan meleg, ugyanúgy, mint Joel Schumacher, aki egész pályafutása során szintén büszkén vállalta másságát.

A divatból a filmek világába

A 70 éves amerikai rendező karrierje elején a divat világában kezdett el dolgozni, ám hamarosan rádöbbent, hogy az igazi szerelme a filmkészítés. A hetvenes években jelmeztervezőként működött közre olyan emlékezetes alkotásokban, mint például Woody Allen Hétalvó című szatírája.

Az évtized második felében forgatókönyveket írt, majd 1981-ben megrendezhette a Csökke-nő című vígjátékot, amit az évtized során további két sikeres mozi, a Szent Elmo tüze és Az elveszett fiúk című vámpírfilm követetett.

Neki adták a Batman-széria folytatását

Ezek sikere révén a stúdiók olyan nagyobb költségvetésű filmeket is rábíztak, mint például a John Grisham regényeiből készült Az ügyfél, illetve a Ha ölni kell. A kilencvenes években a Warner Bros azok után adta neki a harmadik Batman-film megrendezését, hogy Tim Burton Batman visszatér című folytatását túl sötétnek és erőszakosnak találták.

Schumacher két filmet, a Mindörökké Batmant és a Batman és Robint is megrendezhette, melyek közül az utóbbi óriási bukta lett, nemcsak a kritikusok, de a nézők is utálták.

Azóta megint kisebb költségvetésű filmekkel örvendeztette meg rajongóit, amelyek közül A fülke, a 8 milliméter, illetve A 23-as szám a legemlékezetesebbek.

Ezt is szeretjük