4 év küzdelem után ikreket szült Jo Joyner
Jo Joyner négy éven keresztül próbált teherbe esni, végül a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek férjével.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az anyaság minden nő életében óriási öröm, ám nem mindenkinek adatik meg könnyen. Jo Joynerrel például évekkel ezelőtt közölték az orvosok a szomorú hírt, miszerint sosem lehet gyermeke. A 31 éves brit színésznőt és férjét, Neil Maddent lesújtotta a diagnózis, ennek ellenére négy éven keresztül próbálkoztak.

Balra Jo Joyner egy barátnőjével, illetve a három hónapja született ikrekkel

Ám az EastEnders című sorozat sztárja minden igyekezet ellenére csak nem esett teherbe - ekkor fordult a házaspár a mesterséges megtermékenyítéshez, amely végül meghozta várt gyümölcsét. Joyner terhes lett, az örömhírt 2009 júliusában osztották meg a világgal, a színésznő pedig tavaly december 7-én, császármetszést követően ikreknek adott életet.

Őszintén beszélt élményeiről

Érthető, ha a több évig tartó kálvária után Jo alig várta, hogy megmutathassa végre Freddie és Edie nevű imádnivaló babáit az ITV csatorna This Morning nevű műsorában. A csöppségek igazán elbűvölőek, a népszerű sorozatsztár pedig őszintén beszélt a hullámvölgyekről és az örömökről, illetve a mesterséges megtermékenyítésről.

- Nagyon ijesztő volt hallani a diagnózist, miszerint nem lehet gyerekem. Mintha a világ darabokra esett volna szét. De végül nagyon szerencsésen alakultak a dolgok. Ez tényleg egy csoda - mesélte a színésznő, és hozzátette azt is, nem volt egyszerű információt találni a beavatkozásról.

Egyetlen pillanatra sem adta fel

- A mesterséges megtermékenyítés folyamata során nem beszéltünk erről, mivel magánügynek éreztük. Amikor pedig utánanéztem a dolognak, csak tudományos cikkeket találtam a témában. Pozitív híreket szerettem volna hallani, hogy valaki azt mondja, nincsen semmi baj, ez nem jelenti azt, hogy sosem lesz gyereked - osztotta meg tapasztalatait a nyilvánossággal Joyner.

A boldog kismama azt sem titkolta el, nem volt egyszerű feldolgozniuk, hogy nem természetesen úton történik majd meg a fogantatás.

Elárulta azt is, hogy ha mégsem sikerült volna a beavatkozás, akkor minden bizonnyal örökbe fogadtak volna egy kisgyermeket.
Ezt is szeretjük