Jennifer Anistont fogyókúrára kényszerítették: 13 kilótól kellett megszabadulnia a Jóbarátok miatt

Jennifer Anistont ügynöke beszélte rá, hogy fogyjon le.

jennifer-aniston-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jennifer Anistont a Jóbarátok című sorozattal szerette meg az egész világ, Rachel bőrébe bújva egyik pillanatról a másikra divatikon lett, a szitkom női rajongói példaképként tekintettek rá, az öltözködési stílusát és a frizuráját is másolták. 

Amikor 1994-ben megkapta ezt a szerepet, az egész életét megváltoztatta a gyönyörű színésznőnek, ám a forgatási munkálatok előtt azt tanácsolták neki, jobb ha lead néhány kilót, olvasható Saul Austerlitz A Jóbarátok-generáció című könyvében.

Jennifer Anistonnak 13 kilót kellett fogynia a Jóbarátok miatt

A filmiparban megszokott jelenségnek számít, ha a színésztől azt kérik, hogy fogyjon egy kicsit, vagy ha a szerep úgy kívánja, szedjen fel pár kilót. A könyvből kiderült, ha Aniston tényleg komolyan gondolta a színészkedést, muszáj volt legalább 13 kilótól megszabadulnia.

Jennifer Aniston 1987-ben és 1990-ben.
Jennifer Aniston 1987-ben és 1990-ben.
Fotó: Getty Images Hungary

- Los Angeles nem könnyíti meg a színésznők dolgát, sem a nőkét általánosságban véve. Az ügynöke kénytelen volt megmondani neki az igazat: visszahívták egy meghallgatásra, azonban arra kérték, hogy harisnyában és balettdresszben jelenjen meg - állt a kiadványban.

Aniston viccesen meg is jegyezte az ügynökének, ha tényleg balettdresszben kell megjelennie a meghallgatáson, ez meg is pecsételi majd a sorsát, ám a szakember azt tanácsolta neki, vegye komolyan ezt, és jobban jár, ha tényleg beiktatja a fogyókúrát.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Érdekes, hogy mielőtt Aniston 1994-ben berobbant volna, már akkor sem volt duci, sőt, gyönyörű nő volt, de sajnos a kamera kövérít elve miatt muszáj volt jobban odafigyelnie az alakjára.

- A készítők fontosnak tartották megjegyezni, hogy a képernyőn legalább tíz kilóval súlyosabbnak tűnik, és ha komolyabb tévés szerepekre vágyik, le kell fogynia.

1813639
Fotó: 21. Század Kiadó

Marta Kauffman és David Crane, a Jóbarátok alkotói hittek benne, hogy Rachel karaktere lesz a sorozat lelke, egy kedves, ámde kicsit naiv figura, és ha egy kicsit alkalmatlanabb színész kapta volna meg a szerepet, a nézők szemében lehet, ellenszenves lett volna, és csak az elkényeztetett hisztérikát látták volna meg benne, a szimpatikus tulajdonságai viszont elvesztek volna. A leginkább Aniston alakítása győzte meg őket, bár a színésznő már előtte leszerződött a konkurens CBS csatornán futó Muddling Through című alkotáshoz, amelynek nyolc részét felvették már. Kockázatos is volt, ha az a széria sikeres lesz, kénytelenek lesznek új Rachel után kutatni, de végül a sorozat megbukott, így Aniston végleg az NBC csatornán futó Jóbarátokhoz tartozott.

Cikkünk Saul Austerlitz A Jóbarátok-generáció című könyve alapján készült. 

Saul Austerlitz, a popkultúra ismert krónikása, exkluzív interjúkat készített az írókkal, a rendezővel, a producerekkel és a stáb tagjaival a sorozat történetéről, amely a Netflixen jelenleg is meghökkentő népszerűséggel éli utóéletét. Izgalmas részleteket közöl a forgatás körülményeiről, a Super Bowlról, londoni utakról, leszbikus esküvőkről, frizuradivatokról, szupersztárok cameóiról vagy a milliódolláros szerződésekről.

Kiadja a 21. Század Kiadó.

Ára 4490 forint.
Ezt is szeretjük