Elhunyt Jean-Paul Belmondo: a 88 éves legenda halálhírét az ügyvédje jelentette be
Jean-Paul Belmondo 88 évet élt.

jean-paul-belmondo-cover

Jean-Paul Belmondo elhunyt, jelentette be az AFP ügynökségnek az ügyvédje. 88 éves volt.

Jean-Paul Belmondo az otthonában hunyt el

Ügyvédje, Michel Godest elmondta, hogy a 88 éves színész a párizsi otthonában hunyta le örökre a szemeit.

jean paul belmondo 2
Fotó: Sylvain Lefevre / Getty Images Hungary

- Néha nagyon fáradt volt, békésen ment el - nyilatkozta az ügyvédje a hírügynökségnek.

Rengetegen gyászolják őt, még Emmanuel Macron francia miniszterelnök is a Twitterén búcsúzott a legendától, kifejtette, hogy Jean-Paul Belmondo nemzeti kincs volt, egy magabiztos hős, egy fáradhatatlan, mindig jó kedélyű fenegyerek. Hozzátette, az ő karakterében mindnyájan megtalálhattuk önmagunkat.

1933. április 9-én született Paul Belmondo neves szobrász és Sarah Rainaud-Richard festőművész fiaként. Bár igazi művészcsaládba született bele, mégis gyermekként a sport érdekelte a leginkább. A futball mellett az ökölvívás vonzotta, még egy sportklubhoz is csatlakozott. Orrát mégsem egy mérkőzés, hanem egy iskolai verekedés során törte el.

Az '50-es években kezdte karrierjét, először a színpadon, majd a filmvásznon is feltűnt, az 1960-as Kifulladásig hozta meg számára a hírnevet, az évek alatt Franciaország egyik legnépszerűbb színészévé vált, a 2000-es évek elejéig szinte megállás nélkül dolgozott. Olyan alkotásokban szerepelt, mint A profi, a Zsaru vagy csirkefogó?, A kívülálló, a Riói kaland vagy a Borsalino. Pályafutása alatt több mint nyolcvan produkcióhoz adta a nevét.

2008-ban jelent meg az utolsó mozifilmje Egy ember és kutyája címmel, majd 2009-ben szerepelt még egy rövidfilmben, ami az Allons-y! Alonzo! nevet kapta, utána teljesen visszavonult a filmezéstől.

GettyImages-120010290
Fotó: Silver Screen Collection / Getty Images Hungary

Pályafutása során gyakran alakított bátor karaktereket, így több veszélyes jelenetet is bevállalt, érdekesség, hogy sok filmszerepet csak úgy vállalt el, ha kaszkadőr nélkül dolgozhatott, valószínűleg ez a sportolói múltjából eredhetett.

Sajnos az elmúlt években egyre többször volt gond az egészségével, 1999-ben a szíve miatt szállították kórházba, majd 2001-ben agyvérzést kapott. 2006-ban újabb balszerencsétlenség érte: combnyaktörést szenvedett. 2019-ben egy nagy esés következtében a lábait, a bordáit és a vállát is beütötte, és fájlalta, de akkor végül semmije sem törött el. Az utóbbi hónapokban sűrűn pletykáltak romló egészségéről, de akkor az ügyvédje tagadta ezeket a híreszteléseket.

Sztárok, akiktől 2020-ban kellett búcsúznunk

Képes összeállításunkkal azokra a hírességekre emlékezünk, akik 2020-ban hunytak el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük