Jane Fonda: „25 évig lelkiismeret-furdalásom volt minden falat után”
Jane Fonda súlyos étkezési zavarokkal küzdött fiatal éveiben, hiába volt sikeres színésznő.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jane Fonda 71 évesen is kirobbanó formában van. Ki hinné, hogy az aerobik szülőanyja fiatalabb korában súlyos önértékelési gondokkal küzdött, és sokáig az anorexia rabja volt?

A testképzavar egyre szélesebb körben terjedő betegség, amely bizony a sztárvilágban is szedi áldozatait, évtizedekkel ezelőtt pedig még szinte tudomást sem vettek létezéséről.

Felvállalta a betegségét

A filmvásznon ragyogó dívát nők ezrei irigyelték tökéletes alakjáért, mit sem sejtve súlyos problémáiról. 2005-ben Jane Fonda meglepő őszinteséggel beszélt betegségéről a CNN riporterének.

- 25 évig nem tudtam úgy lenyelni egy falatot, hogy ne érezzek lelkiismeret-furdalást. Negyed évszázadon keresztül voltam az anorexia és a bulímia rabja - nyilatkozta.

Anorexia után aerobic

A tökéletesség iránti vágyából az étkezési zavarok mellett haszna is származott: a mozgás öröme.

A sporttal is igyekezett testét karbantartani, az ő nevéhez fűződik a dinamikus női mozgásforma, az aerobik kifejlesztése.

Workout című első fitneszvideója 1982-ben jelent meg, és közel 17 millió példányban kelt el. Azóta több mint 20 másik kazettát jelentetett meg, 2005-ben pedig dvd-n is kiadták a videóit.

A sztár testét konzerválta a mozgás - túl a hetvenen is remek formában van, és ma is vállal filmszerepeket.

Legutóbb a 2007-es Anyja, lánya, unokája című vígjátékban láthattuk.

Ezt is szeretjük